• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakve su cijene na Rolan Garosu? MONDO na licu mjesta: Skuplje je nego prošle godine

Cijene u kompleksu Rolan Garosa su skuplje nego što je bio slučaj prošle godine. Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

 Cijene na Rolan Garosu 2024 Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Kakve su cijene, koliko šta košta, možeš li da mi kupiš nešto na Rolan Garosu? To su samo neke od poruka koje sam dobio od prijatelja iz Srbije od kada sam stigao u Pariz. Kada već neke od njih zanima, onda vjerovatno i neke od vas zanima kakva je situacija sa cijenama. Odmah da istaknem da je skuplje nego što je bilo prošle godine, bar za pojedine artikle.

Drugu godinu zaredom sam na pariskoj šljaci i dosta stvari je skuplje nego što je bilo. Recimo ako hoćete jaknu Rolan Garosa, potrebno je da izdvojite 95 evra, za polo majicu 65 evra, za običnu majicu 40 evra... Dakle, bez minimum 100 evra nema previše poente ulaziti u šop koji se nalazi unutar kompleksa.

Da krenemo dalje, vjerovatno ste vidjeli peškire koje igrači nose na teren sa logom Rolan Garosa, za jedan peškir potrebno je 50 evra, dok je za veće peškire koji mogu da se nose i na plažu potrebno 80 evra. Primijetili ste vjerovatno i da skupljači loptica imaju posebne uniforme za svoj uzrast. One takođe koštaju 80 evra i to samo majica, za bermude, odnosno cijeli komplet potrebno je dodati još 55 evra.

Ukoliko vas zanimaju suveniri, otkrivamo vam i cijene toga. Autić za djecu "Reno" sa logom Rolan Garosa košta 35 evra, kačket za djecu je 20 evra, kačket za odrasle 26 evra. Hemijska olovka sa znakom turnira košta osam evra. Tri manje šolje za kafu sa logom Rolan Garosa u pakovanju koštaju 24 evra, dok jedna veća šolja za čaj košta 18 evra. Cijena ranca Rolan Garos za odrasle je 65 evra, a dječiji košta 45 evra. Privezak za ključeve je 12 evra, lepeza je 17 evra. Nekoliko dana je u Parizu padala i kiša, pa oni koji su zaboravili kišobrane mogli su da ih nabave u zvaničnom šopu za tričavih 45 evra...

HRANA ZA NOVINARE

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Svuda oko kompleksa postoje štandovi sa hranom na kojima pristup imaju svi koji se nalaze unutra. Recimo komplet meni hot doga, sa sokom košta 16 evra, na drugom štandu burger i sok koštaju 17 evra, sladoled koji oni prave i dodaju posebne dodatke košta 8 evra i mogu da potvrdim da je najbolji sladoled koji sam jeo u Parizu.

Takođe, postoji i medija restoran u kom pristup imaju samo novinari i svaki dan može da se nađe nešto novo na meniju. U srijedu je bio Svjetski dan zaštite životne sredine pa je tako na meniju bila samo vegetarijanska hrana, što možete i sami da zaključite nije odgovaralo velikom broju predstavnika "sedme sile".

Kada su cijene u pitanju glavno jelo košta 13,4 evra, limenka gaziranog soka je 3,9 evra, kolač je 4,7 evra, flašica vode je 3,9 evra. Dakle, za jedan kompletan obrok potrebno je oko 20 evra. Mogu da potvrdim da su njihovi tartovi sa čokoladom savršenstvo... Doduše, isto tako ne vole da prže meso nešto duže, koliko god da ih molite i tražite, ne pomaže. Tako se jednom prilikom kolega našalio da će pile da mu oživi na tanjiru. Kao i svuda, ukusi su različiti, ali Francuzi znaju da spreme neka sjajna jela, posebno se ističu slatkiši...

(MONDO - Nemanja Stanojčić)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC