• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lana Pudar demantovala izjave svoga oca Velibora: "Sa njim nemam kontakt već dvije godine"

Autor Nikolina Damjanić

Bh. plivačica Lana Pudar oglasila se nakon izjava koje je u posljednja 24 sata dao njen otac Velibor Pudar koji je rekao da je ona mogla da pliva za reprezentaciju Srbije, ali je Vanja Udovičić ’’preskočio’’ tu priliku.

 Lana Pudar Izvor: Gian Mattia D'Alberto / Zuma Press / Profimedia

Lana Pudar je demantovala izjave svog oca istakavši da sa njim nema kontakt već dvije godine.

“Osjećam potrebu da ovim putem reagujem na današnje medijske naslove i tekstove koji su se pojavili na gotovo svim medijima u našoj državi, a vezani su za javne istupe moga oca Velibora Pudara na svojim društvenim mrežama. Odluka za koju ću državu nastupati nikada nije bila upitna i uvijek je bila i isključivo moja, a ne njegova ili bilo koga drugog", napisala je ona.

Dodala je da se ograđuje od svih prethodnih ali i budućih izjava Velibora Pudara,

"Moj otac i ja već skoro dvije godine nemamo nikakav kontakt i sve njegove izjave nemaju apsolutno nikakve veze sa mnom. Ovo je nešto što mi je najmanje potrebno u ovom trenutku kada sam u završnim pripremama za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, zbog velikog interesa javnosti, a prije svega zbog sebe i svega onoga što me čeka, osjećala sam potrebu da se na ovaj način javno oglasim, razjasnim i stavim tačku na sve gore navedeno. Ovo je posljednji put da se javno oglašavam i govorim na ovu temu i molim Vas da to poštujete. Hvala Vam na razumijevanju i ogromnoj podršci koju imam i osjećam od svih dobronamjernih ljudi u našoj domovini i izvan nje", poručila je Lana Pudar.

Podsjećamo, Velibor Pudar je ranije komentarisao karijeru najbolje bh. plivačice i, između ostalog, rekao da je trebala da pliva pod zastavom Srbije.

"Elem, dugo godina sam radio u Saudijskoj Arabiji, u Džedi u klubu Al Itihad, gdje je u isto vrijeme trener kluba u vaterpolu bio moj prijatelj, Vladimir Bajković. Družili smo se i mnogo pričali o Laninom plivanju, o njenim rezultatima i medaljama koje osvaja, onako laički pošto sam ja bio u fudbalu, a Vlado u vaterpolu. Jednog dana me zamolio da mu pošaljem Lanina vremena u svim disciplinama koje pliva pa da ih on pošalje svom prijatelju, sada pokojnom, Srđanu Filipoviću, treneru plivanja, koji je radio u UAE. 

Pokojni Srđan se oduševio rezultatima i bez mog znanja, Vlado i on su kontaktirali njihovog zajedničkog prijatelja Vanju Udovičića, ministra sporta u vladi Srbije, ubjeđivali ga da razgovara sa mnom, da mi obeća najbolje uslove za treninge i da ‘mlada mostarska Srpkinja’ pliva za Srbiju. Sticajem okolnosti, jednog dana kada sam bio na bazenu sa Vladom, nazvao ga je Vanja i rekao mu da nema potrebe da razgovara sa mnom.

Vlado ga je stavio na interfon da mogu i ja da čujem, jer oni u Srbiji imaju na hiljade Lana, na hiljade takvih talenata u plivanju. Zaboravio sam reći da se ovo sve odvija 2018. godine kada je Lana imala 12 godina. Ne znajući da su mi ovo Vlado i pokojni Srđan radili iza leđa, naljutio sam se na Vladu i bio zahvalan što je Vanja ovo rekao. Dolazi Doha, Svjetsko prvenstvo i Vanja ljubi ruku Lani, prije par dana Beograd, Evropsko prvenstvo Vanja dijeli maskote prvenstva i ljubi Lani ruku. Danas mi prijatelj šalje poruku i kaže da je bio sa Vanjom Udovičićem i da mu je rekao da mu je najveća greška u ministarskom mandatu što nije razgovarao sa Laninim ocem da ona pliva za Srbiju”, istakao je on u svojoj objavi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

DadoL

Pa mislim da su to lične i porodične stvari i javnost ne bi trebao zanimati ničiji privatni život i problemi koje verujem svi imamo ,manje više.Ti devojko nemaš drugog oca i uvek ćeš biti njegovo dete kao i on tvoj otac,sutra ćeš biti majka,resićete vi svoje nesporazume,iskoristi svaki trenutak koji možeš i ti i on,zivot brzo prolazi,kad ga biološki ne bude shvatićeš uz sve njegove mane ako ih je bilo,a kod koga nije,sta si imala i sta si izgubila,onda na zalost neće biti prilike da ispravite bilo sta.U svakom slučaju sretno

Deni

Znači srpkinja, ali čitav život živi u toj zatrovanoj političkoj klimi na muslimanskoj strani grada i to imamo. Asimilacija.

Bruka i sramota

Nema kontakta sa ocem ???? Aloooo! Koji je to mentalitet??? Kao Švabe...brat brata ne poznaje... Mala ti si bruka i sramota

Zole

Ovu su vrbovali muslimani a vjerovatno se vucara s nekim od njih

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC