• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvojica Hrvata ispred, a Đoković tek šesti: Podatak sa Vimbldona otkriva Novakovu skrivenu moć

Novak Đoković šesti u istoriji kojem je ovo prošlo za rukom, a njemu servis i nije najjače oružje.

 Đoković šesti teniser sa 1000 asova na Vimbldonu Izvor: ADAM VAUGHAN/EPA

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković savladao je Alekseja Popirina u trećem kolu Vimbldona i stigao do druge nedjelje turnira na kojem želi da osvoji 25. grend slem trofej u karijeri. Tokom okršaja protiv Australijanca došao je i do jednog fantastičnog rezultata - postao je tek šesti teniser u istoriji koji je odservirao as 1.000 puta na trećem grend slemu sezone.

Novak je tako stao rame uz rame sa nekim od najboljih servera u istoriji tenisa. Uspio je da ostvari ono što je prije njega pošlo za rukom samo Rodžeru Federeru, Pitu Samprasu, Goranu Ivaniševiću, Džonu Izneru i Ivu Karloviću - a svakom od njih je turnir u Londonu najuspješniji na kojem su igrali.

Posebno je zanimljivo da se do prije samo nekoliko sezona servis Novaka Đokovića nije isticao kao jedan od njegovih najvećih aduta. Bio je čuven po fantastičnom riternu, krasili su ga nevjerovatan mentalitet i pristup mečevima, ali se o servisu jako malo govorilo. Promjena je došla nakon povrede lakta i nove tehnike servira na kojoj je radio sa svojim trenirima tokom posljednjih nekoliko sezona. Očigledno je to dalo rezultate.

Kada je riječ o trofejima na Vimbldonu, tu se Đoković "malo" bolje kotira. Rekorder je Rodžer Federer sa osam šampionskih titula na najprestižnijem turniru, dok Novak ove sezone pokušava da ga sustigne i izjednači se na vrhu liste. Trenutno je Đoković sa sedam pehara poravnat sa Pitom Samprasom, jednim od najboljih igrača na travi svih vremena.

Goran Ivanišević je 2001. godine osvojio Vimbldon i napravio jednu od najvećih grend slem senzacija svih vremena, dok Džon Izner i Ivo Karlović nemaju grend slem trofeje u kolekciji. Amerikanac je 2018. godine stigao do polufinala, a hrvatski teniser je davne 2009. godine igrao četvrtfinale i nikada nije nadmašio taj rezultat.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC