• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je ovo kraj Novakove dominacije? Oglasio se Kirjos: "Volim Đokovića, ali..."

Autor Dragan Šutvić

Đokovićev najbolji prijatelj u teniskom svetu iznenadio je pitanjem na društvenim mrežama.

 Nik Kirjos o Novaku Đokoviću i smjeni generacija Izvor: James Marsh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković poražen je u finalu Vimbldona od španskog tenisera Karlosa Alkaraza koji je prikazao veoma dominantnu igru. Srpski teniser je i prošle godine na istom mjestu poražen od Alkaraza, a u posljednjih godinu dana na putu do grend slem titule savladao ga je i Janik Siner, koji je u Melburnu prije nekoliko mjeseci osvojio Australijan open. Zbog toga se Nik Kirjos zapitao...

Nakon godina surove dominacije najboljeg tenisera ikada, možda prvi put može da se priča o "novoj gardi svjetskog tenisa"? Novakovog velikog prijatelja i sparing partnera sa ovogodišnjeg Vimbldona zanima da li rekorder po broju nedjelja na prvom mjestu ATP liste, grend slem titula i trofeja sa Mastersa gubi korak za mladima?

"Vau. Volim Đokovića, ali da li možemo da pričamo o 'smjeni generacije' po prvi put?!", napisao je Nik Kirjos na društvenoj mreži "X" nakon odigranog finala Vimbldona. Pogledajte njegovu objavu i komentare, među kojima je bilo različitih mišljenja o budućnosti svjetskog tenisa:

Podsjećamo, Novak Đoković je izgubio polufinale Australijan opena od Janika Sinera, zatim se povukao zbog povrede meniskusa pred četvrtfinale protiv Kaspera Ruda na Rolan Garosu, a na kraju je izgubio meč za titulu od Karlosa Alkaraza na Vimbldonu. Bolne poraze nanijeli su mu još i Aleks de Minor na Junajted kupu, Kasper Rud u polufinalu Monte Karla i Tomaš Mahač u polufinalu Ženeve.

Treći grend slem sezone donio je prvo finale u godini za Novaka Đokovića, što ovu sezonu čiji jednom od najmanje uspješnih u njegovoj karijeri. Iako je dugo držao prvo mjesto na ATP listi, Novak je neke od najvažnijih mečeva odigrao ispod svog nivoa i prepustio je lidersku poziciju Janiku Sineru, što su mnogi svjetski mediji predstavili kao smjenu generacija u muškom tenisu. Njegovi najveći rivali poput Rodžera Federera, Rafaela Nadala ili Endija Mareja već dugo su daleko od svjetskog vrha, pa se Novak Đoković mjesecima sam bori protiv mlađe garde! 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC