• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"To što je Nole radio je samoubistvo!" Nadal u šoku zbog Đokovića, našao krivca za poraz!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Toni Nadal bez dlake na jeziku presudio da je za poraz Novaka Đokovića na Vimbldonu kriv njegov tim.

 Toni Nadal o pobjedi Karlosa Alkaraza protiv Novaka Đokovića Izvor: Li Ying / Xinhua News / Profimedia

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, najavio je pred finale Vimbldona u svojoj kolumni za "El Pais" da će Karlos Alkaraz pobijediti Novaka Đokovića, ali niko nije očekivao tako ubjedljiv trijumf mladog tenisera. Alkaraz je slavio 3:0, po setovima 6:2, 6:2, 7:6, što je jedan od najtežih Noletovih poraza u grend slem finalima, a ako pitate Tonija Nadala - glavni razlog je loša taktika. Štaviše, Toni Nadal je opisao kao "samoubistven izbor" u novoj kolumni.

Uz pohvale na račun Alkaraza, gdje čak ističe da je najbrži igrač koga je u životu vidio, dodaje da njega mogu da pobijede samo najkompletniji teniseri današnjice - i to pod uslovom da imaju dobar dan. Što se tiče Đokovića, ne može da se kaže da je imao jedan od takvih dana.

"Novak nijednog trenutka nije odavao utisak tenisera koji ima oružje kojim može da uplaši svog rivala. Njegovi udarci nisu imali preciznost niti snagu da poremete Alkaraza. Kao što sam i pisao pred finale, vjerovatno su sumnje odigrale svoje pred meč. Odluka nije bila laka. I sa njom se suočavaju teniseri i njihovi timovi kada igraju protiv superiornijeg protivnika. Kako pristupiti meču? Da li uobičajenim oružjem, igrajući svoj prepoznatljiv stil tenisa ili probati da se neutrališe protivnik tako što ćemo igrati nekarakteristično za sebe? Iskreno, ja bih odabrao prvo", objasnio je Toni Nadal koji se poput Nika Kirjosa čudio taktici koju je izabrao Đoković, a to je servis-volej kombinacija.

Iako je Đoković istakao da ništa ne bi bilo drugačije i da je imao taktički drugačiji pristup meču, Toni Nadal se ne slaže: "Nole je izabrao drugu opciju, znajući da njegove noge niti preciznost nisu kao nekada, kao i da bi dug i naporan meč mogao da mu odmogne. Zato je probao taktiku koja se pokazala samoubistvenom. Htio je da zada visok tempo, igra agresivno i da skrati poene i izlazi na mrežu. Po mom mišljenju, jedina opcija koju je imao je da uspori igru...", ističe Nadalov stric.

Prema njegovom mišljenju, morao je da se drži svoje stare igre i da se nada da će Karlos Alkaraz imati loš dan, pošto nije moguće da ga pobijedi na brzinu dodajući da to sada može samo Janik Siner.

"I to pokazuje finale Vimbldona, sljedećih godina će Italijan i naš veliki španski šampion odlučivati o titulama", zaključuje on.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC