• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal vidio da je Novak izgubio, pa se oduševio: Pobjegao sa Vimbldona, pa prvi proslavio Alkarazovu titulu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rafael Nadal nije čekao ni minut da proslavi pobjedu sunarodnika nad Novakom Đokovićem.

 Rafael Nadal slavi pobjedu Karlosa Alkaraza protiv Novaka Đokovića Izvor: x/wimbledon/YouTube/Tennis Actu/Screenshot

Karlos Alkaraz je upotpunio jedan od najvećih sportskih dana u istoriji Španije pošto je osvojio svoj drugi Vimbldon, a četvrti grend slem u karijeri. Pobijedio je Novaka Đokovića 6:2, 6.2, 7:6 što je kasnije bio uvod za osvajanje Evropskog prvenstva od strane fudbalera Šoanije. 

Prvi koji je čestitao Alkarazu na ovom uspjehu je Novak Đoković, a među prvima koji nisu bili na Vimbldonu javio se Rafael Nadal. Dvostruki osvajač Vimbldona, teniser sa 22 osvojena grend slema u karijeri je odmah na instagram profil postavio sliku na kojoj se vidi da je gledao finale i napisao: "Čestitke, Karlose", uz četiri emotikona pehara koji simbolizju četiri grend slem titule njegovog sunarodnika.

"Kakav veliki momenat, još jedan u nizu. Veliki zagrljaj za tebe", napisao je ispod toga Nadal, koji je i dalje ubjedljivo najuspješniji španski teniser svih vremena. Iako Alkaraz piše istoriju i sa samo 21 godinom je osvojio četiri grend slema i 36 nedjelja je bio prvi na ATP listi, još je veoma daleko od Nadala. Rafa je u karijeri osvojio 22 grend slema, od čega čak 14 na Rolan Garosu i osvajao je svaki grend slem u karijeri. Bio je prvi na ATP listi 209 nedjelja. 

Sljedeći turnir na kome će moći da odmjere snage Novak Đoković i Karlos Alkaraz, ali i Rafael Nadal sa njima su Olimpijske igre u Parizu. Igraće se na Nadalu omiljenoj šljaci, na terenima Rolan Garosa, a Karlos Alkaraz će, iako je treći na ATP listi, biti drugi nosilac ispred Novaka. Nadal iako je daleko iza 200. mjesta imaće zaštićeni ranking i biće deveti nosilac turnira. 

Rafael Nadal inače nije ni igrao na Vimbldonu pošto je na Rolan Garosu prije toga izgubio u prvom kolu od Aleksandra Zvereva. Sada će mu Olimpijske igre vjerovatno biti posljednji turnir u karijeri. 

(MONDO, N. L.) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC