• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milica prva predstavlja Srbiju u Parizu: Izašao detaljan raspored - evo za koga navijamo u subotu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pratimo dva borilačka sporta, dvoje strijelaca, stonoteniserku i Novaka Đokovića koji juriša na zlato.

 Milica Nikolić prva od srpskih takmičara nastupa na Olimpijskim igrama Izvor: MN PRESS

Olimpijske igre u Parizu biće otvorene danas uveče, iako takmičenja u pojedinim sportovima praktično traju već tri dana. Srpskih predstavnika do sada nije bilo na borilištima, a neće ih biti ni na dan otvaranja - kako red i nalaže, sačekaćemo da se završi ceremonija, sakupiti utiske sa svečanog defilea, pa tek onda ispratiti kako će sportisti iz Srbije krenuti po odličja i nadati se da će nadmašiti rezultat iz Tokija kada su se okitili sa devet medalja. Još se ne zna kompletan raspored takmičenja, ali znamo ko će prvi predstavljati Srbiju!

Srpska džudistkinja Milica Nikolić imaće čast i zadovoljstvo da prva izađe na borilište sa grbom Srbije na opremi. Ona će u kategoriji do 48 kilograma za protivnicu imati Marušu Štangar iz Slovenije, a već oko 10.00 ćemo je gledati u prvoj borbi na ovogodišnjim Olimpijskim igrama.

Za subotu su zakazani nastupi i srpskih strijelaca. Damir Mikec će se već od 10.30 takmičiti u kvalifikacijama discipline vazdušni pištolj sa udaljenosti od 10 metara, dok su od 12.30 na programu kvalifikacije iste discipline u ženskoj konkurenciji i nastup sjajne Zorane Arunović. Novak Đoković će otprilike oko 13.30, kada Iga Švjontek završi posao, izaći na teren filip Šatrije i početi pohod na zlato.

Do kraja dana gledaćemo još bokserku Saru Ćirković u kategoriji do 54 kilograma i Izabelu Lupulesku, jedinu srpsku predstavnicu u stonom tenisu. Jasno je da prvog dana takmičenja neće biti predstavnika Srbije u kolektivnim sportovima, pa ćemo za njihove pobjede navijati tek narednih dana.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC