• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijski šampion nestao pred Pariz! Niko ne zna gdje je prvi favоrit za dvije zlatne medalje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mađarski sportista Krištof Milak prvi je favorit za zlatne medalje u svojim disciplinama, ali danima se ne javlja ni najbližima.

 Krištof Milak Izvor: Shutterstock

Olimpijske igre u Parizu biće otvorene u petak, plivačka takmičenja počinju u subotu, a pitanje je da li se u glavnom gradu Francuske na vrijeme pojaviti mađarski sportista Krištof Milak (24). Osvajač zlatne i srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju prije tri godine, u disciplinama 200 i 100 metara delfin, za sada nije dio mađarske delegacije... Uz to, niko ne zna gdje je, pa ni njegov dugogodišnji trener!

Reprezentativci Mađarske u dvije ture su stigli u Pariz, a Milak se nije našao ni u jednom dijelu ekipe. Prošlo bi to gotovo neprimjetno jer do početka takmičenja ima sasvim dovoljno vremena da se pojavi, ali je problem što ni njegov trener Virt Balaž ne zna gdje se nalazi - nisu se vidjeli tokom posljednjih nedjelju dana.

Prvobitni plan Krištofa Milaka bio je da se 25. jula zajedno sa drugim dijelom delegacije Mađarske preseli u Pariz, na svoje druge Olimpijske igre, ali je u njegovoj glavi očigledno došlo do promjene plana. Odlučio je da se ne pojavi na aerodromu, pa je dio ekipe otputovao bez njega, iako bi na takmičenju trebalo da bude jedna od najvećih zvijezda i najjači adut svoje zemlje za odličja.

Po prognozama, Kristof Milak bi trebalo naknadno da se pojavi na Olimpijskim igrama i samostalno doputuje u Pariz, ali je sada pitanje da li će se to dogoditi zbog njegovog čudnog temperamenta. Za sada se ne zna razlog njegovo izostanka, odnosno da li su u pitanju neki problemi na privatnom planu koji bi ga spriječili da brani najvažnija odličja u svojoj karijeri. Milak je u Mađarskoj poznat po svom kontroverznom ponašanju - o svojoj karijeri gotovo da uopšte ne komunicira ni sa porodicom, prijateljima, trenerima i novinarima, koji moraju iz drugih izvora da saznaju šta se dešava u njegovom životu.

Milak je na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine osvojio zlatnu medalju na 200 metara delfin, dok je na 100 metara delfin osvojio srebro. Na svjetskim prvenstvima u Gvanžuu i Budimpešti ima dvije zlatne medalje sa 200 metara delfin, a u Budimpešti je 2022. godine osvojio zlato, a 2017. godine srebro na 100 metara delfin.

Na Evropskim prvenstvima Krištof ima osam zlatnih i dvije srebrne medalje u velikim bazenima, kao i jednu srebrnu medalju u malom bazenu. dominirao je svjetskim plivanjem i u mlađim kategorijama, a adut Mađarske trebalo je da bude adut i u štafetnoj trci, iako je sada gotovo sigurno da ga selektor neće uvrstiti u tim na Olimpijskim igrama u Parizu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC