• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković pobijedio je Karlosa Alkaraza u finalu Olimpijskih igara i osvojio zlato!

 COI-6884.JPG Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Novak Đoković je olimpijski šampion! Čekao je ovo 16 godina, čekao je ovo od bronze iz Pekinga i konačno je uspio! Novak je osvojio zlatnu medalju, pobijedio je Karlosa Alkaraza u dva taj-brejka - 7:6 (7:3), 7:6 (7:2).

Bravo majstore, bravo kralju! Ovo si čekao i zaslužio! Karlose, sačekaj Los Anđeles, imaćeš novu šansu 2028! Do tada, Srbija slavi, imaš novog olimpijskog šampiona, ovo je čekao toliko dugo! Bravo, majstore!

17:38

"Bože pravde" se ori Parizom

Pjevali su i Novak i Stefan i ljudi na tribinama...

17:33

Ceremonija je počela

Uskoro će početi ceremonija dodjele medalja!

17:26

Čeka se početak ceremonije

Uskoro će početi ceremonija dodjele medalja!

17:18

"U šoku sam, od emocija, raspaljivao sam forhende"

Prva Novakova izjava poslije meča.

"Ne znam, ne znam šta da kažem, potpuno sam u šoku od emocija i svega. Poslije polufinala sam rekao da je medalja obezbijeđena i da mi je to bio cilj. Znam da su svi željeli da idem na zlato, želio sam to i ja i na to sam išao dana. Činjenica da sam ušao u finale i osigurao medalju, to mi je pomoglo da rasterećenije uđem u meč. Ubjedljiv poraz na Vimbldonu mi je pomogao u pripremi. Lošije nisam mogao da prođem od onoga u Londonu. Išao sam na sve ili ništa. U odlučujućim trenucima, raspaljivao forhende kao što on to radi, tako sam i ja završio forhend vinerom", rekao je Đoković za RTS.

Izvor: RTS

17:11

Uskoro kreće ceremonija

Uskoro će početi i ceremonija dodjele medalja na kojoj će biti Đoković, Alkaraz i Lorenco Muzeti koji je uzeo bronzu.

17:10

Novak prvo zagrlio ćerku!

Đoković je odmah otrčao do svog tima i prvo je zagrlio ćerku Taru. Dirljive scene!

Izvor: RTS

17:09

Novak se trese!

Đoković je pao na zemlju, počeo da plače, krenuo je da se trese, kakve emocije, dobio je srpsku trobojku, uzeo je u suzama!

Izvor: RTS

17:01

Srbijo, Novak Đoković je olimpijski šampion!

Novak Đoković osvojio je zlato, pobijedio je Alkaraza u finalu - 7:6, 7:6!

16:57

6:6 - Novak vodi na promjeni strana!

Prva promjena strana u taj-brejku, Novak vodi - 4:2. Odmah je Đoković napravio mini brejk, a onda je "ukrao" poen Špancu, lob je poslao na liniju. Alkaraz je potom uzvratio mini-brejkom. A onda, najbolji forhend na meču, kakva dijagonala Novaka, Alkaraz je samo gledao - drama se nastavlja!

16:51

6:6 - Taj-brejk i izvinjenje sudije

Igraće se taj-brejk i u drugom setu, Đoković je osvojio gem na svoj servis - 6:6!

Poslije prvog poena je sudija Dumosua uzviknuo aut, Novak je došao do mreže i pokazao da gleda pogrešan trag, čak je i Alkaraz pokazao da je trag pogrešan i da je Novakov servis bio dobar. Francuz je potom podigao ruku ka Novaku i gestikulirao da mu se izvinjava i da je pogriješio...

Izvor: Dado Đilas/Kurir

16:45

5:6 - Bez brejk šanse za Novaka

Ništa od brejk prilike za Novaka, Alkaraz uzima svoj servis gem i opet prebacuje pritisak na Novaka - 5:6.

16:43

5:5 - Pritisak? Nema to kod Novaka!

Bio je Novak pod pritiskom, servirao je za opstanak u meču i pokazao da kod njega nema te vrste presije, odlični servisi - 5:5!

16:37

4:5 - Ufffff, ma ovo je nešto nevjerovatno!

Novak je od 40:0 došao do 40:40, odigran je vjerovatno i najduži poen u meču, Alkaraz je uspio da stigne sve i da ipak dođe do vođstva, sada je pritisak na Novaku - 4:5. Kakav kvalitet tenisa, kakvi majstori na terenu, ma ovo je nevjerovatno!

16:30

4:4 - Izvukao se Nole!

Mučio se Nole malo po prvi put u svom servis gemu u drugom setu, najviše zbog zicera koji je promašio kada je od sajle mreže loptica otišla u aut, ali je na kraju uspio da pronađe prave servise i da izjednači - 4:4!

Izvor: Mickael Chavet/ZUMA Press Wire/S / Shutterstock Editorial / Profimedia

16:23

3:4 - Nastavlja se neizvjesnost

Bilo je 0:15 na servis Alkaraza, ali je Karlos našao rješenje i osvojio gem na svoj servis - 3:4. U završnici gema je vikao na Troickog i brata Marka "dva sata vas čekam da mi kažete kako da odigram taj udarac".

16:19

3:3 - Sjajni servisi Đokovića

Nastavlja Đoković fantastično da servira u drugom setu, Alkaraz je dobio prvi poen, a onda je Novak odservirao i as - 3:3.

16:16

"Je*o ti pas mater"

Novak je sjeo na stolicu poslije petog gema i sočno je opsovao na srpskom, najvjerovatnije ka navijačima koji su dobacivali tokom poena. "Je*o ti pas mater" viknuo je Novak.

Izvor: Dado Đilas/Kurir

16:14

2:3 - Novak vikao na sudiju, gem za Alkaraza

Opet je Đoković zaprijetio, bilo je 40:40, ali Đoković nije uspio da vrati servis Alkaraza i onda je Španac uspio da stigne do gema - 2:3. Novak je između poena vikao na sudiju, tražio je da bude aktivniji i da utiša publiku koja viče između poena.

16:09

2:2 - Razmjene i Novakov gem

Gem sa dužim razmjenama i odlična Novakova igra, tu je pravi ritam, forhend ga sluša i to se vidi na terenu - 2:2. Izvinio se Srbin Špancu pošto je jedna udarac udario ramom i završio je u terenu.

Izvor: Dado Đilas/Kurir

16:03

1:2 - Jaooooo, kakva šteta!

Bilo je 30:0 na servis Alkaraza, Novak je došao do brejk šanse, ali je Španac pronašao rješenje i izvukao se, a onda je sa dva savršena forhenda došao do gema - 1:2!

Izvor: Dado Đilas/Kurir

15:58

1:1 - Novak ekspres

Ekspresan odgovor Đokovića, savršen servis gem i što je najbitnije brz i siguran - 1:1!

Izvor: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

15:55

0:1 - Novak odmah zaprijetio

Imao je Alkaraz 40:0 u svom servis gemu, Novak je tada pronašao ritern, počeo da šeta rivala i došao do 40:40 dva puta, ali nije uspio da dođe do brejk šanse - 0:1.

15:51

Novak se vratio

Vratio se Đoković na teren, počinje drugi set.

15:50

Španac je u šoku, Novak otišao sa terena!

Đoković je poslije osvojenog seta otišao na pauzu do toaleta, a Alkaraz je sjeo na stolicu i šokiran je. Odmahuje glavom, nervira se, stavio je i peškir preko glave...

Izvor: RTS

15:45

7:6 - Novak je na set do pobjede!

Gotov je prvi set, Novak je savršenim riternom napravio prvi mini brejk na meču, a onda sjajnim servisima došao do novih set lopti koje je iskoristio - 7:6 (7:3)

15:43

6:6 - Neriješeno je

Igra se odlučujući gem, na prvoj promjeni strana je neriješeno - 3:3

15:36

6:6 - Igraće se taj-brejk, Novak propustio set loptu!

Bilo je 0:15 na servis Alkaraza, imao je Novak šansu, a onda je Španac izvukao savršenu bekhend paralelu, pa je odigrao odličan drop-šot. Imao je Novak set loptu, veliku šansu da povede, propustio je, a Španac se izvukao i obezbijedio taj-brejk - 6:6.

15:28

6:5 - Plač bebe i gem za Novaka

Osvojio je Novak gem na svoj servis i obezbijedio najmanje taj-brejk - 6:5. U toku gema dogodila se i jedna po malo neobična situacija, beba je počela da plače na tribinama, pa je Novak morao da čeka sa servisom. Nasmijao se poslije toga, a i sudija Dumosua je pokazao da je sve u redu i da neće biti opomena.

15:24

5:5 - Šteta!

Bilo je 30:30 i drugi servis Alkaraza, a Novak je poslao bekhend daleko u aut. Španac je uspio da osvoji gem na svoj servis - 5:5!

15:18

5:4 - Uhhh, ovo je bilo blizu!

Bilo je 0:30 na servis Đokovića, napravio je duplu servis grešku, a onda je imao čist zicer na mreži, pogodio je sajlu i loptica je završila u autu, umjesto gem lopte, brejk lopta za Alkaraza. Srećom, Novak je pronašao servis i uspio da spasi još jednu brejk loptu sjajnim potezom na mreži. Alkaraz je potom došao do nove prilike i to je Novak spasio, da spasi ukupno pet brejk lopti i da zadrži prednost - 5:4! Kakav maratonski gem...

15:13

4:4 - Neizvjesnost se nastavlja

Izgleda da je Alkaraza prošla početna trema, sve bolje igra, manje griješi i dolazi do gema - 4:4.

15:00

4:3 - Brz je i Novak

Baš kao i Karlos, tako je i Novak odigrao jedan brz i siguran gem - 4:3. Odlično je servirao, što hrabri pred nastavak duela.

14:58

3:3 - Ekspresan gem za Alkaraza

Poslije maratonskih gemova i brejk šansi Alkaraz osvaja svoj servis gem ekspresno - 3:3.

14:52

3:2 - Pretjeruje Novak sa drop-šotovima, umalo brejk Alkaraza

Pretjeruje Novak sa drop-šotovima, previše forsira taj udarac, ali je i pored svega toga uspio da spasi tri brejk lopte i da osvoji gem na svoj servis - 3:2.

14:45

2:2 - Novak propustio još tri brejk lopte!

Nestvarno, Đoković je imao 0:40 na servis Alkaraza, spektakularan ritern u ugao terena, ali nije uspio da napravi brejk. Četiri brejk šanse je propustio u prva četiri gema - 2:2!

14:34

2:1 - Novak se izvukao

Bilo je 0:30, Novak je promašio čist smeč, u svom stilu, udarac koji mu nikada nije išao, završio je daleko u autu. Onda je Alkaraz napravio dvije velike greške, pa se Đoković izvukao u gemu u kom ga nije služio prvi servis - 2:1.

14:26

1:1 - Nole propustio brejk loptu

Novak je priprijetio, bilo je 30:30, pa 40:40 i onda prva brejk lopta ali se Alkarazu isplatio rizik sa servisima i sa drop šotom i uspio je da se izvuče i da osvoji gem - 1:1

14:16

1:0 - Siguran prvi gem!

Odličan početak meča, siguran prvi gem za Novaka - 1:0! Nekoliko grešaka Alkaraza u prvom gemu, što pokazuje i neke znakove nervoze na startu za Španca.

14:13

Novakova loža i Tarin transparent

Novakova loža je puna, tu su supruga Jelena, djeca Stefan i Tara, njegov stručni štab, a Tara je imala i zanimljiv crtež, podigla je transparent na kom piše "Tata je najbolji"

Izvor: RTS - sccreenshot

14:12

Dumosua sudi, Novak prvi servira

Demijen Dumosua je sudija u stolici, Novak prvi servira, Alkaraz je dobio podbacivanje novčića i odabrao da prima servis prvi.

14:06

Novak i Karlos su na terenu!

Đoković i Alkaraz su na terenu, sve je spremno za spektakl!

14:05

Da li Novaku treba zlato da bi bio GOAT?

Australijski teniser Džon Milman oglasio se na društvenim mrežama pred finale Đokovića i Alkaraza i njegova objava izazvala je reakcije.

"Ako Novak pobijedi danas i osvoji tu zlatnu medalju, da li postaje najbolji teniser ikada? Da li mu je potrebno zlato ili već ima tu titulu GOAT-a? Ili to još pripada Rafi ili Rodžeru? Bez obzira na sve, biće ovo nerealno danas."

13:44

Meč uskoro počinje

Duel za bronzu je završen, španski tandem Sara Soribes Tormo/Kristina Buska pobijedio je Čehinje Lindu Noskovu i Karolinu Muhovu i osvojio medalju. Od 14 časova na teren izlaze Novak i Karlos. Poslije njih će se za zlato u ženskom dublu boriti Sara Erani i Jasmin Paolini (Italija) protiv Mire Andrejeve i Dijane Šnajder. Zanimljivost za finalni meč je da je Mira rođena 2007. godine, a da je Dijana samo tri godine starija.

13:23

"Alkaraz ne shvata, Novak zna"

Pred meč Novaka i Alkaraza oglasio se bivši španski teniser Aleks Koreča. "Njih dvojica su trenutno u različitim momentima života i karijera. Za Karlosa je sve lijepo i savršeno i on zbog mladosti vjerovatno ne shvata koliko je ovo važno za njega i Španiju. Novak sa druge strane zna kako da se nosi sa pritiskom i hoće zlato", rekao je Koreča.

12:54

Idem po zlato!

Đoković je odmah poslije pobjede protiv Musetija najavio da ide po zlato i da ga samo to zanima.

"Peta Olimpijada, prvi put sam prebrodio polufinale, izgubio sam tri polufinala do sada. Neću da stajem ovdje, idem na zlato. Odmah da kažem svima, nisam se zadovoljio ovim. Moram da proslavim kako dolikuje. Obezbijedio sam medalju za Srbiju", rekao je Đoković tada.

12:39

Pjesma o Novaku

Nekoliko sati prije finala jedan od Novakovih navijača je preko vještačke inteligencije napravio pjesmu o Đokoviću. Poslušajte i to.

12:26

Sedmi duel sa Alkarazom

Novak i Alkaraz do sada su odigrali šest mečeva i rezultat je neriješen - 3:3. Nadamo se da će poslije okršaja na pariskoj šljaci da se nađe broj četiri kod Đokovića.

Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

12:25

Dobro došli

Dobro došli u MONDO lajv, budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Slavko

Cast mi je sto živim u eri Novaka Djokovica.

Bob

Samo se majstore sjeti da si na tom terenu pobjedio Rafu 3 puta i nece biti problema...

DN

Ako izgubi bice to zbog neiskoristenih prilika i drop šota koji forsira a nikad ga nije isao kroz karijeru. Previše griješi na obicnim poenima ,džaba ogromno iskustvo. Trgni se Nole,počni da serviraš kako treba i samo jako....

Role

@DN U pojedinim trenucima Alkaraz izgleda puno iskusnije od Novaka,vrijeme da se skoncentrise.

Gz

@DN Hm, to si ti gledao nekakav snimak gde je Nole loše odigrao. Nole je olimpijski šampion

Najnovije