• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo kada Srbija igra finale na Olimpijskim igrama!

Autor Dragan Šutvić

Vaterpolisti idu po glavnu nagradu - po navici!

 Kad vaterpolisti Srbije igraju finale Olimpijskih igara  Izvor: Kurir/Dado Đilas

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u nedjelju u 14 časova finale Olimpijskih igara, jer je u petak u polufinalu dominantno pobijedila Sjedinjene Države. Protivnik će biti pobjednik meča Mađarska - Hrvatska (petak, 19.35) i ko god da pobijedi, biće to pravi vaterpolo "klasik" zbog kojeg će čitave Olimpijske igre stati na sat vremena.

Nova generacija Srbije zablistala je punim sjajem i posljednjeg dana takmičenja u Parizu braniće dvostruko uzastopno zlato koje je prethodna zlatna klasa osvojila u Riju i Tokiju. Izabranici Uroša Stevanovića dominantno su pobijedili Amerikance u polufinalu (10:6), nastavili nevjerovatan niz srpskog vaterpola, jer je reprezentacija još od perioda SR Jugoslavije i Sidneja 2000. osvajala odličje na doslovno svakim Igrama.

Dugo je taj niz bio bronzani i srebrni, a od Rija je pozlaćen i neki novi, Stevanovićevi "delfini" pokazali su da su veliki šampioni i imaće šansu da to i pozlate u nedjelju, u glavnom gradu Francuske. 

Mučili su se reprezentativci Srbije u grupnoj fazi, izgubili su mečeve protiv Australije, Španije i Mađarske, plasirali se trijumfima protiv Francuske i Japana, a onda su u četvrtfinalu pokazali od čega su kada su spektakularno eliminisali Grke - golom Nikole Jakšića. Nošeni tom energijom i samopouzdanjem, "delfini" su u polufinalu potopili Amerikance i najavili da će pokazati zube ko god da bude rival u nedjelju!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC