• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog Srba sam bio najnesrećniji na svijetu: Hrvat pred finale priznao šta ga muči osam godina!

Nakon osam godina selektor Ivica Tucak priznao koliko mu je teško pao poraz od Srbije.

 Ivica Tucak o porazu od Srbije na OI u Riju Izvor: Profimedia/Tom Dubravec

Finale vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama igraće Srbija i Hrvatska! Naš tim je do meča za zlato stigao nakon ubjedljive pobjede protiv SAD (10:6), dok su se Hrvati mučili u polufinalu protiv Mađarske (9:8), ali su uspjeli da stignu do meča koji vide kao šansu da se osvete za poraz od prije osam godina. I tada je naklupi Hrvatske bio ivica Tucak.

Slavna generacija srpskog vaterpola tada je počela dominaciju koja je nastavljena i na Olimpijskim igrama u Tokiju, a četiri pogotka Dušana Mandića i danas su noćna mora hrvatskog sporta. Svi u Hrvatskoj dobro pamte finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, koje je aktuelnog selektora njihove vaterpolo reprezentacije učinilo najmanje srećnim čovjekom na svijetu!

"Da su SAD i Srbija danas igrali bilo koju utakmicu, a ne polufinalnu, Amerikanci bi dobili. No, Srbi znaju igrati ovakve utakmice za medalju i biće teško u finalu. Mi smo došli ovde da postanemo olimpijski pobjednici. Kada smo u Riju izgubili finale protiv Srbije, ja sam bio najnesrećniji čovjek na svijetu, ne shvatajući šta znači olimpijska medalja. Ovo je strašno što ovi momci rade. Ja hoću zlato, moji momci hoće zlato. Otvorena su nam vrata raja", rekao je selektor Hrvatske Ivica Tucak.

Nekadašnji hrvatski vaterpolista, a sada dugogodišnji selektor, vodi nacionalni tim od 2012. godine i donio je neke od najvećih uspjeha reprezentaciji. Na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Hrvatska je osvojila srebro, a Tucak je kao selektor predvodio ekipu i do dvije zlatne, jedne srebrne i dve bronzane medalje na Svjetskim prvenstvima, odnosno zlata, srebra i bronze na Evropskim prvenstvima.

Tu su još i zlatna medalja sa Mediteranskih igara, bronza sa Svjetskog kupa, dva srebra i bronza iz Svjetske lige, kao i zlato i srebro iz Evropskog kupa. Sve to čini ivicu jednim od najtrofejnijih hrvatskih trenera svih vremena, računajući sve sportove.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC