• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija hoće da "udavi" Hrvate za zlato na Olimpijskim igrama: Jednom su već uspjeli, hajde da se ponovi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srbija i Hrvatska opet igraju finale turnira u vaterpolu na Olimpijskim igrama. Već su se sastali u borbi za zlato 2016. u Riju i tada svi znamo šta je bilo!

 Srbija i Hrvatska u finalu vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama Izvor: Kurir/Dado Đilas

Srbija opet posljednjeg dana Olimpijskih igara čeka zlato! Tako je bilo i prethodna dva puta i ponovo srpski vaterpolisti igraju finale. Vaterpolo program kreće od 9 časova duelom Grčke i Španije za peto mjesto, a zatim Sjedinjene Američke Države i Mađarska od 10.35 igraju meč za bronzu. A onda Srbija igra sa Hrvatskom od 14 časova u meču za zlato!

Srpski tim juri treće uzastopno zlato i to u meču sa aktuelnim svjetskim šampionom i evropskim vicešampionom. Bijač, Joković, Fatović, Lončar, Marinić i Harkov u timu Ivice Tucaka su po mnogima ipak favoriti pošto srpski tim od Tokija 2021. godine nema medalju sa velikih takmičenja. 

Tucak, koji je na klupi nacionalnog tima od 2013. godine, jedino u svojoj kolekciji medalja nema zlato sa Olimpijskih igara, a sada se nada tome. Srpski tim nas je sa druge strane zabrinuo lošom igrom protiv Japana na startu, zatim su poraženi od Australije, a tek pobjeda nad domaćinom Francuskom donijela mu je prolaz dalje i to sa posljednjeg mjesta u grupi. 

Ipak, kada je bilo najbitnije, digao se srpski tim. Dušan Mandić je nastavio da bombarduje, ali su proradili kapiten Nikola Jakšić, centri Ubović i Vico, a na golu je Filipović konačno krenuo da brani kako se od njega očekuje. Možda je i najviše digao formu Nikola Dedović koji je u mečevima sa Grčkom u četvrtfinalu i Amerikom u polufinalu igrao fantastično.

"Nema mnogo priče. Klasik sa Hrvatima. Igre iz prethodnih utakmica nas ohrabruju da smo na dobrom putu. Još bolje I moramo još jače. Sve što imamo daćemo sutra da završimo taj posljednji korak s vjerom I do pobjede", rekao je Miloš Ćuk pred ovo finale. 

"Daćemo sve od sebe, vjerujem da možemo da osvojimo to zlato. Bitno je da igramo kao u posljednje vrijeme. Ponosan sam na svakog igrača, namo šta smo prošli kroz ove tri godine. Zaboravljamo utakmicu sa Amerikom. Nismo došli da budemo drugi. Još uvijek nismo uradili ono zbog čega smo došli, a to je da pobijedimo, a ne da odbranimo zlato, jer je ovo nova ekipa. Želimo da osvojimo zlatnu medalju — nije važno protiv koga je. Definitivno ćemo dati sve što imamo, čak i više nego u bilo kojoj prethodnoj utakmici koju smo imali tokom ovog turnira", rekao je osvajač dva olimpijska zlata i kapiten Srbije Nikola Jakšić. 

Pred meč je pričao i Nemanja Ubović, koji je istakao da na ovakvim turnirima niko ne smije da gleda svoj individualni učinak. "Važno je samo da tim pobjeđuje. Vjerujemo jedni drugima. Znamo da će ciljevi doći, samo je trebalo da budemo strpljivi. Meni je ovo prvo finale, a nekima će to biti drugo ili treće. Svi zajedno ćemo juriti svoje snove i nadam se da ćemo to ostvariti", rekao je centar Srbije.

Do sada su Srbija i Hrvatska na Olimpijskim igrama igrali tri puta. U Pekingu i Tokiju su se našli u grupi i tu je Hrvatska dva puta pobijedila. U Riju 2016. godine su igrali finale i tada su Srbi mi bili bolji. Sada se nadamo istom!

"Došao je taj dan I utakmicu koju sanjamo od početka karijere. Prošli smo dugačak put. Nismo se opustili, bićemo na 200 odsto protiv Hrvatske. Imaju zavodan nivo u nokaut fazi, pokriveni su vrhunskim igračima, centrima, sa dva ljevoruka igrača. Imali smo posljednjih godina poraze, sada smo zreliji i spremniji da im vratimo na najbolji način u finalu Igara", rekao je na kraju Radomir Drašović. 

Pogledajte

00:19
Vaterpolo Srbija Mađarska Marko Radulović penal
Izvor: RTS
Izvor: RTS

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC