• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne vidim razliku između Novaka i ovog..." Poznati teniser u dvije poruke napravio haos na mrežama!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Teniser iz Australije Džon Milman stao na stranu Novaka Đokovića.

 Novak Đoković i Džon Milman Izvor: Shutterstock

Finale turnira u Vinston-Sejlemu, posljednjem turniru pred US open, donijelo je mnogo kontroverzi. Francuskinja Oreli Tort odlučila je da ne diskvalifikuje američkog tenisera Aleksa Mikelsena, koji je nakon loše odigranog udarca lopticom pogodio jednog navijača na tribinama. Mnogi su se prisjetili slučaja Novaka Đokovića iz 2020. godine, a najglasniji su teniseri iz Australije.

Nakon što je reagovao Nik Kirjos, oglasio se i njegov kolega Džon Milmana. On je riješio da upotrijebi primjer Novaka Đokovića od prije četiri godine kako bi istakao da je diskvalifikacija Amerikanca bila jedino logično rješenje - ili nije trebalo izbaciti sa grend slema najboljeg svih vremena.

"Ne želite da vidite igrače kako dobijaju kazne, ali ja ne vidim veliku razliku između ovog i Novakovog incidenta sa US opena iz 2020. godine", napisao je na društvenoj mreži "X" Milman i dodao: "Ovaj tvit je samo ukazivao na nekonzistentnost sa odlukama. Jedan igrač je kažnjen, drugi ne dobija nikakvu kaznu... Ima nekoliko ljudi koji su uvrijeđeni, a ne znaju šta je uvredljivo."

Nakon ovih objava Džona Milmana ispod njegovih tivtova brojne komentare ostavili su teniski navijači, među kojima su prednjačili oni koji podržavaju Novaka Đokovića. Nekoliko njih pokušalo je da objasni Milmanu kako je ovo daleko teži prekršaj od onog koji je Novak napravio na US openu 2020. godine. Ipak nije bilo potrebe za tim jer je Milman u prošlosti više puta isticao koliko poštuje Novaka Đokovića.

Podsjećamo, tada je Novak Đoković diskvalifikovan sa turnria jer je na meču protiv Pabla Karenja Buste pogodio ženu koja je radila kao jedan od linijskih sudija. Novak je lopticu udario iza leđa, kada nije znao gdje se gospođa nalazi, a njena teatralna reakcija uticala je na Oreli Tort i supervizora da Srbina izbace sa turnira. Tort je bila sudija i na finalu Vinston-Sejlema, ali Amerikanca nije diskvalifikovala.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC