• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpkinja iz Londona osvojila US open!

Autor Dragan Šutvić

Mlada i talentovana Mika Stojsavljević je grend slem šampionka.

 Mika Stojsavljević osvojila US Open  Izvor: Luke Hales / Getty images / Profimedia

Ovogodišnji US open u konkurenciji juniorki završen je impresivnom pobjedom takmičarke iz Velike Britanije. Njeno ime nije tipično anglosaksonsko jer je riječ o djevojci koja je poreklom iz Srbije - grend slem šampionka od danas je i Mika Stojsavljević!

Srpskinja koja predstavlja Veliku Britaniju savladala je Japanku Vakanu Sonobe u dva seta (6:4, 6:4), nakon velike borbe u prvom u rutinskog odrađivanja posla u drugom dijelu najvećeg meča u svojoj dosadašnjoj karijeri. U oba seta je sa po jednim brejkom više od protivnice uspijevala da završi posao i ostvari najveći uspjeh.

Mika je ove godine ispala u prvom kolu juniorskog Rolan Garosa, igrača je četvrtfinale na juniorskom Vimbldonu, a na sva tri turnira nastupila je i u dubl konkurenciji. U Londonu je igrala finale juniorskog dubla, ali je njena prva grend slem titula stigla nekoliko mjeseci kasnije, u singlu, na američkom betonu.

Djevojčici koja predstavlja Veliku Britaniju predviđa se blistava karijera u svijetu tenisa, jer ona sa samo 15 godina pobjeđuje seniorke. Prije nekoliko mjeseci zabilježila je trijumf nad Tamirom Pašek, što joj je za sada najveća pobjeda u konkurenciji odraslih.

Inače, Mika Stojsavljević rođena je u braku Srbina iz Velike Popine (mjesto u Hrvatskoj) i Poljakinje, ali je cijeli život provela u Londonu. Tamo joj je i danas rezidencija, a u glavnom gradu Engleske najčešće trenira za velike turnire koji joj se nalaze u kalendaru. Rođena je 2008. godine, pa i naredne sezone može da igra juniorske turnire. U ranijim intervjuima isticala je da su joj uzori Marija Šarapova i Novak Đoković.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mladen

Ova je Srpkinja koliko sam i ja Englez ...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC