• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: BiH "hara" Harareom

Autor mondo.ba

Dejvis kup tim Bosne i Hercegovine poslije prvog dana meča prvog kola Druge grupe Evroafričke zone vode sa 2:0 protiv Zimbabvea u Harareu.

 DK: BiH "hara" Harareom Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Prvi poen osvojio je Mirza Bašić pobijedivši Takanija Garangangu (3:0), a na 2:0 povisio je Damir Džumhur pobjedom nad Benjaminom Lokom, takođe s 3:0.

Prvi reket BiH je u izjavi za "Oslobođenje" istakao da je prvi cilj ostvaren.

"Uspjeli smo nakon prvog dana da napravimo posao koji smo zacrtali sebi i da povedemo 2:0. Nije bilo nimalo lagano ni meni ni Mirzi, ali smo uspjeli da dobijemo u tri seta. Uslovi su definitivno bili teški, bilo je vruće, malo i vjetra, ali je najbitnije da vodimo 2:0 nakon prvog dana", izjavio je Džumhur.

I selektor Amer Delić bio je zadovoljan nastupima svojih izabranika.

"Imali smo uspješan dan, vodimo 2:0 nakon dva singl meča. Momci su obavili posao kako treba. Bilo je teško, vruće, vjetrovito, ali Mirza je započeo s odličnom igrom na početku i uspio da osvoji prvi bod što je malo olakšalo Damiru, iako je njegov protivnik stvarno igrao mnogo bolje nego što njegov renking pokazuje. No, momci su bila koncentrisani kada je najviše trebalo i ispunili su cilj", rekao je Delić.

Tenisere BiH u subotu očekuje dubl meč u kojem bi, eventualnom pobjedom, izborili plasman u drugo kolo. Dubl će igrati Bašić sa Tomislavom Brkićem protiv Vejna Bleka i Marka Fina.

"Sutra nas očekuje težak, možda i najteži meč, pošto Zimbabve ima igrača koji je bio gren slem pobjednik u parovima, tako da će sigurno biti teško. Nadamo se pobjedi i da ćemo slaviti već nakon drugog dana tako da u nedjelju možemo ući opuštenije i da zaigramo Nerman Fatić i ja", istakao je Brkić, a prenio sarajevski list.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC