• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delić: I bez Džumhura vjerujem u pobjedu

Autor mondo.ba

Amer Delić, selektor i teniser Dejvis kup tima Bosne i Hercegovine uvjeren u trijumf u Mađarskoj u drugom kolu Druge grupe Evroafričke zone.

 Amer Delić, selektor i teniser Dejvis kup tima Bosne i Hercegovine uvjeren u trijumf u Mađarskoj  Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  "Spremno ćemo dočekati meč sa Mađarskom i vjerujem da možemo do pobjede", rekao je Delić, koji je zajedno sa Mirzom Bašićem (192. mjesto na ATP rang-listi), Tomislavom Brkićem (231) i Nermanom Fatićem (819) trenirao u Šiofoku.

U tom mađarskom gradu će BiH od 17. do 19. jula pokušati da izbori plasman u treće kolo, ali bez prvog reketa Damira Džumhura, koji u Italiji skuplja bodove za US Open.

"Voljeli bismo da nam se pridruži, njegova pomoć bi bila dobra, ali razumijem njegovu situaciju. Šansa za nastup za BiH i dalje postoji, ali je veoma mala. Damir ove sedmice igra na čelendžeru u Italiji i moramo biti spremni za duel i bez njega. Ostali momci su u dobroj formi. Vjerujem da će dati sve od sebe, odradićemo zajedno nekoliko treninga i bićemo spremni za meč sa reprezentacijom Mađarske", dodao je selektor-igrač BiH, prenijele su "Nezavisne novine".

Delić je za reprezentaciju posljednji put igrao 2012. godine protiv Bjelorusije, ali postoji mogućnost da ponovo zaigra u Dejvis kupu.

"Nisam profesionalno nastupao od 2012. godine, ali igram tenis i u kombinaciji sam da zaigram protiv Mađara. Ne znam da li će se to desiti. Ima još nekoliko dana do konačne odluke, a odlučiću se za najbolju kombinaciju. Biću spreman za parove, vjerujem da tu mogu da pomognem. Možda odigram sa Mirzom, Tomom ili Nermanom", dodao je Delić.

Za domaću reprezentaciju igraće Marton Fučovič (ATP 185), najbolje rangirani teniser Mađarske, te Gabor Boršoš (ATP 847), Mate Valkus (ATP 1.410) i Levente Godri (ATP 1.532).

"Pratim ove igrače, ali nemam toliko informacija o njima kao na primjer Mirza. Do početka meča ćemo analizirati njihovu igru, saznati što više o njima, kako bismo što spremniji dočekali duel. Vjerujem da možemo do pobjede", rekao je Delić.

Pobjednik meča BiH - Mađarska igraće u trećem kolu (od 18. do 20. septembra) sa boljim iz susreta Luksemburg - Bugarska.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC