• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je veliki trenutak za bh. sport!

Autor mondo.ba

Najbolja džudistkinja Bosne i Hercegovine Larisa Cerić osvojila je bronzanu medalju na Gren Slem turniru u Parizu.

  Cerićeva je do odličja u kategoriji više od 78 kilograma došla na najvećem svjetskom turniru pobjedom nad aktuelnom prvakinjom planete i vodećom na svjetskoj rang listi – Kineskinjom Ju Song.

Trener Larise Cerić i selektor BiH Branislav Crnogorac izjavio je da je ovo prva medalja za BiH osvojena na Gren Slem turniru i dodao da je "ovo veliki trenutak za bh. sport".

"Ovaj turnir je bitan i po tome što je jedno od kvalifikacionih takmičenja za Olimpijske igre u Riju. Turnir je održan u Parizu, koji je kolijevka evropskog džudoa, u čuvenoj dvorani 'Bersi', pred 15.000 gledalaca. Larisa je pored odličja osvojila i novih 200 bodova i popravila svoj plasman na rang listi za OI sa 13. na deveto mjesto. Predstojeći turniri će nam polužiti da još bolje stabilizuje renking. Naš cilj je da bude među osam, kako bi mogla biti nositeljica na Olimpijadi", rekao je Crnogorac, prenijeli su sarajevski mediji.

Podsjetio je da je džudo sport prošle godine osvojio šest evropskih medalja u svim starosnim kategorijama i jednu olimpijsku medalju za mlade. Ove godine bh. džudisti imaju svjetsku kadetsku medalju, dvije evropske juniorske, te pobjedu Larise Cerić na Evropa Openu i osvojenu bronzu na Gren Slemu.

"Bh. džudo i u ovoj godini pravi izuzetne rezultate, ali mi na ovom nećemo stati, do onog trenutka dok ne dođe ono što svi željno očekujemo, a to je velika olimpijska seniorska medalja. Na osnovu onoga što je dosad postigla Larisa Cerić daje nam za prvo da vjerujemo da ona to može".

Cerić u uvodnom meču turnira u Parizu pobijedila Turkinju Zahru Belkis Kaju, a u drugom kolu je poražena od Njemice Franciske Konic. U repesažu je savladala Britanku Saru Adlington, dok je borbi za medalju bila bolja od najbolje svjetske džudistkinje Ju Song.

"Iako je žrijeb bio veoma težak, dala sam sve od sebe. Pobijedila sam konkurentkinje od kojih sam prije gubila. U borbi za medalju protiv Ju Song, od koje sam ranije poražena dva puta, uspjela sam da se dokažem. Nije se lako boriti s nekim ko je aposolutni favorit. Dala sam sve od sebe i uz korektno suđenje uspjela da je pobijedim", kazala je Larisa.

Naredni turnir na kojem je Larisa Cerić jurišati na novo odličje i nove bodove biće Gren Slem turnir u Abu Dabiju, na koji putuje već danas, zajedno sa velikom nadom bh. džudoa Aleksandrom Samardžić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC