• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OK BiH: Propao pokušaj ujedinjenja tekvondo saveza

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Olimpijski komitet BiH već četiri godine pokušava ustrojiti tekvondo sport u BiH gdje trenutno postoje tri saveza na državnom nivou od čega su dva registrovana.

  Odlukom Skupštine OK BiH status TKD sporta je zaleđen do momenta ujedinjenja svih subjekata tekvondo sporta u jedan državni savez BiH.

Nakon desetina sastanaka na kojima je potpisano nekoliko dogovora koji nisu urodili plodom, te se nisu poštovali od pojedinaca, OK BiH je zakazao posljednji u nizu sastanaka koji je održan prije dva dana.

"Sam sastanak je počeo sa iznošenjem radikalnih stavova i totalno oprečnih mišljenja TKD aktera koja nisu vodila ka rješenju, a koja su u suprotnosti sa Olimpijskom poveljom, Lozanskom deklaracijom i važećim zakonima o sportu u BiH", navode iz OK BiH.

Naglašavaju da navedeni kruti stavovi, način i ton obraćanja, te neutemeljena i nerealna stanovišta pojedinaca koja jedino imaju za cilj ostvarenje ličnih interesa i dobit, navela su članove Predsjedništva OK BiH da se povuku ostavljajući sve subjekte TKD sporta da sami dođu do rješenja problema koji su prouzrokovali.

"OK BiH će i dalje nastaviti sa svojim časnim radom i ustrojem sportskog sistema BiH, a prije svega za dobrobit sportista bez uplitanja politike kako to Olimpijska povelja nalaže", poručili su iz OK BiH.

Kako su naveli, Olimpijski komitet BiH vodi izuzetno zahtjevne procese na ustroju sportskih strukovnih saveza i sportskog sisitema BiH prouzrokovane nedorečenom legislativom i nepostojanjem federalnog Zakona o sportu.

"Nakon niza uspješno obavljenih medijacija od kojih izdvajamo prošlosedmičnu sa svim subjektima karate sporta koji su se nakon 20 godina konačno ujedinili, došao je red na još jedan borilački sport odnosno Tekvondo savez BiH", istakli su iz OK BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC