• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sten izaziva Novaka!

Autor mondo.rs

Finale US opena biće prilika da se najbolji teniser sveta revanšira Švajcarcu za prošlogodišnji poraz na Rolan Garosu.

Za trofej Otvorenog prvenstva SAD u nedelju od 22 časa po centralnoevropskom vremenu igraće Novak Đoković i Sten Vavrinka!

Treći reket sveta u drugom polufinalnom meču je napravio preokret i eliminisao Japanca Keija Nišikorija (7) - 3:1, po setovima 4:6, 7:5, 6:4, 6:2.

Đoković je do sedmog finala u Njujorku i šanse za treći trofej takođe stigao posle četiri seta, na momente veoma čudne borbe sa Gaelom Monfisom.

Ubedljiva prednost u međusobnim duelima je na strani Novaka - 19:4, ali je Vavrinka odneo pobedu u meču najdublje urezanom u sećanje ljubitelja tenisa, prošle godine u finalu Rolan Garosa (3:1).

Tada je srpskom asu uskratio radost osvajanja jedinog grend slem turnira koji mu je nedostajao u tom trenutku i ujedno mu odneo priliku da u jednoj godini osvoji sva četiri najvažnija turnira (ove godine je "partibrejker" bio Sem Kveri, u trećem kolu Vimbldona).

Nakon okršaja na pariskoj šljaci sastali su se dva puta, u Sinsinatiju i Parizu, takođe 2015.

Vavrinka će u nedelju prvi put u karijeri igrati finale US opena, nakon što ga je u polufinalu 2013. godine zaustavio upravo Đoković (2:3), a 2015. Rodžer Federer (0:3).

Nišikori posle epske borbe u pet setova sa Endijem Marejom jednostavno nije iskoristio svoje šanse.

Japanac je vodio 1:0 u setovima, imao prednost ranog brejka u drugom, pa ukupno šest propuštenih brejk prilika pri rezultatu 3:3 i 4:4. Kazna ga je stigla kada je servirao za "taj-brejk", Vavrinka je dobio set rezultatom 7:5 i uspostavio ravnotežu.

I treći set bio je neizvestan. Nišikori je bio "na konopcima", posle 1:4 izjednačio na 4:4, a onda izgubio naredna dva gema i sa njima praktično i meč...

Može se reći i da mu se ponovila 2014, kada je posle trijumfa nad Novakom Đokovićem izgubio finale od Marina Čilića. Ponovo nije uspeo da na uzastopnim mečevima u završnici US opena odradi "na papiru" lakši zadatak.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC