• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POBEDA Srbije za DRUGI krug!

Najbolje rukometašice Srbije, na startu Evropskog prvenstva u Švedskoj, pobedile Sloveniju 36:34 (17:16) i stekle važne bodove koji vode u drugi krug. U utorak sa Španijom (18.30).

 POBEDA Srbije za DRUGI krug! Izvor: MN PRESS

Bodovi i pobeda koji bi Srbiju, po predviđanjima, trebalo da odvedu u drugi krug takmičenja iz Grupe A na Evropskom prvenstvu u Švedskoj.

Srbija - Slovenija 36:34 (17:16)!

Izabranice selektorke Dragice Đurić odigrale su nervozno prvu utakmicu u Stokholmu, ali su u završnice smogle snage da prelome i objektivno manje kvalitetnog rivala bace na kolena.

Pošto je prethodno ipustila tri gola prednosti (32:29), Srpkinje su poslednjih nekoliko minuta odigrale savršeno u napadu, iskoristele greške Slovenki i meč uvele u završni period bez trilera, koji se samo nekoliko minuta ranije nazirao.

Skoro pa perfektno veče imala je Sanja Radosavljević, levo krilo našeg tima. Ona je postigla osam golova, a imala je samo jedan promašaj. Isti golgeterski učinak imala je reprezentativka Slovenije Anja Gros.

Srbija će u utorak igrati protiv Španije od 18.30. U drugom meču prvog kola sastaju se Švedska - Španija.

SRBIJA: Risović deset obrana, Kolundžić, Čolić, Radosavljević 8, Krpež Šlezak 6, Trifunović, lávke 3, Kovačević, Georgijev 1, Pop Lazić 6, Obradović 2, Nikolić, Stoiljković 4, Liščević 5, Petrović, Čolić, Dmitrović.

SLOVENIJA:
Ferfolja, Gros 8, Rebolj, Krajnc, Jeriček 3, Stanko 2, Cerenjak, Stefanišin, Panger, Mavsar 9, Lazović 3, Marinček, Zulić, Irman 6, Krhlikar 3, Uzmah.

SEMAFOR:
3:1 (6) 6:4 (10) 9:5 (13) 9:9 (18) 13:11 (23) 15:16 (29) 17:19 (33) 21:20 (36) 25:23 (40) 28:24 (43) 29:26 (47) 32:29 (53).

UŽIVO:

Rukometašice Srbije otvaraju takmičenje u grupi A na Evropskom prvenstvu duelom protiv Slovenije.

Meč protiv Slovenki veoma je značajan, budući da baš on može direktno uticati na odluku o tome koje će selekcije proći u drugu fazu takmičenja.

Ostali rivali u grupi, Švedska i Španija, su favoriti za čelne pozicije na tabeli, pa je realno da će se baš Srbija i Slovenija boriti za treću poziciju koja obezbeđuje ostanak na šampionatu.

Srbija, koju u Stokholmu predvodi selektor Dragica Đurić, na prethodnom Evropskom šampionatu, pre dve godine, zauzela je tek razočaravajuće 15. mesto, nakon što je u grupnoj fazi pretrpela sva tri poraza.

Slovenija nije ni učestvovala na tom prvenstvu, dok su rukometašice Španije bile vicešampionke, a Šveđanke su osvojile bronzanu medalju.

TOK MEČA

2:0 (5. minut) - Srbija je na startu meča osujetila dva napada Slovenki, potom su rivalke zaradile i isključene od dva minuta (Mavšar), a zatim je Jelena Lavko postigla prvi gol, a onda iz kontranapada i Sanja Radosavljević.

4:3 (8. minut) - Na drugoj strani Nina Jeriček uspeva da prvi put savlada Jovanu Risović. Srbija ipak zadržava prednost od dva gola – kapiten Katarina Krpež je bila precizna sa linije od sedam metara, a potom drugi gol postiže i Lavko. Srbija na drugoj strani i Mavšar je precizna sa penala

9:5 (12. minut) – Srbija pravi najveću zalihu. Precizne su bile dva puta Pop Lazić i Jovana Stoiljković, potom . Odbrana nije baš jača strana oba tima, ali Srbija igra dosta brzo i koristi svoje prilike. U strelce se upisuju i Radosavljević i Krpež, drugi put, nakon čega Slovenci traže tajm-aut

9:9 (18. minut) -  Urodio je plodom tajm-aut Slovenki, jer su uspele da izjednače rezultat. Postigle su četiri gola u nizu, dok je Srbija čak pet napada završila bez realizacije. Selektor Dragica Đurić insistira na odbrani, što Srbija definitivno mora da popravi.

12:10 (22. minut) - Ponovo Srbija uspeva da stigne do osetnijeg vođstva. Igraju mnogo čvršće u odbrani, dok su u napadu i dalje brze, ali i organizovanije. Na drugoj strani i Risović veoma uspešna na golu Srbije, dok je Jelena Trufunović zaradila dva minuta kazne

16:16 (28. minut) - Srbija pravi seriju grešaka, što Slovenke koriste i stižu do prvog vođstva na meču. Rivalke su podigle nivo igre u finišu prvog dela, što se odrazilo i na rezultat, dok je Srbija u brzini i prevelikoj želji da što pre završi napad napravila sijaset grešaka, u napadu, ali i odbrani.

17:16 (poluvreme) - Do kraja prvog poluvremena Srbija je uspela da postigne još jedan gol i povrati prednost posle pola sata igre, tokom kojih je ostavila bolji utisak od Slovenki.

Najefikasnija u redovima Srbije je Sanja Radosavljević sa pet golova, Jovana Stoiljković zabeležila je četiri iz sedam šuteva na gol, a Katarina Krpež tri.

Kod Slovenki istakla se Tamara Mavšar, bez promašaja - 4/4, uključujući jedan sedmerac.

II POLUVREME

17:19
(33. minut) - Slovenija je povela. Serijom 3:0 naš rival stiče prvi put na meču dva gola prednosti. Srbija je imala i "plus četiri". Utakmica protiv Slovenije mora se dobiti ako se razmišlja o drugoj fazi.

19:19 (35. minut) - Liščević i Georgijev i to sa igračicom manje u polju uspevaju da anuliraju prednost Slovenki. Risović je pre izjednačenja odbranila sedmerac.

23:22 (38. minut) - Sanja Radosavljević sa levog krila, pa Slađana Pop Lazić iz kontre. Srbija je povela 21:20. Neli Irman je uzvratila, ali je Kristina Lisčević već u narednom napadu izvela vrlo lep skok šut. Igra se gol za gol. Srednji bek Srbije vezuje i drugi pogodak, četvrti na meču.

26:24 (41. minutu) - Anja Gros postiže gol iako je Risović imala loptu u rukama. Brzo se igra, pa Jelena Lavko za samo nekoliko sekundi vraća prednost na stranu Srbije. Slovenke prave faul u napadu, a Krpež iz kontre donosi "plus dva". Malo je nedostajalo da prvi golman Srbije "skine" penal najboljem strelcu meča - Mavši. Ali, Pop Lazić!

27:24 (43. minut) - Katja Černjak je bila gruba, pa je morala na hlađenje.  Jelena Lavko je uspela da iz pozicionog napada pronađe prostor u odbrani, kroz sredinu i da obezbedio sedmerac. Katarina Krpež ne greši sa penala. Njen peti gol za "plus tri". Selektor Slovenije traži predah za svoje devojke. U drugom delu je rezultat 10:5 za Srbiju, a u poslednjih sedam minuta 10:2.

29:26 (45. minut) - Marija Obradović vrlo lepo koristi brojčanu prednost, zaleće se i trese mrežu za "plus četiri". Jeriček posle dužeg vremena pogađa za Sloveniju sa devet metara, ali istom merom vraća Obradović na drugoj strani. Konačano stabilna igra Srbije i čvršća odbrana. Ali, Krhlikar sada reševa napad našeg rivala.

30:29 (50. minut) - Krpež ne koristi sedmerac, prvi put na meču, a Mavšar ubojito sa krila napada naš gol. Krenula su kola nizbrdo, jer je naš naredni napad prekinut zbog koraka. Jovana Risović vrlo lepo brani prodor sa levog krila, ali naše devojke reaguju brzopleto iz polukontre. Nisu Slovenke imale rešenje u napadu koji je trajao dugo, međutim Anja Gros tuče sa deset metara i pogađa. Seriju našeg rivala prekida Georgijev brzim golom. I opet Gros!

32:29 (53. minut) - Srbija ima igrača više, Kuzman je isključena. Obradović skaće sa devet metara i pogađa stativu. Sanja Radosavljević postiže gol (sedam od sedam) i sada se lakše diše. Marija Obradović pokušava na brzinu da završi napad za "plus tri" i vrlo loše šutira. Šteta! Popravni je bolji, Pop Lazić "sa crte"! Poslednji minut odmora za Sloveniju...

32:32 (56. minut) - Uzmah strašnim golom kruniše vrlo lep napad Slovenije. Radosavljević prvi put promašuje sa levog krila. Mavšar postiže osmi gol i samo gol prednosti za Srbiju, ali ni ona ne traje. Posle greške sudija Irman poravnava. Kaku su samo naše devojke "prosule" lepo vođstvo.

35:33 (58. minut) - Mala pauza i Sanja Radosavljević se vraća u golgetersku seriju, a Krpež iz kontre vraća "plus dva". Anja Gros drži Sloveniju u igri. Pop Lazić, još jedan gol.

36:34 (KRAJ) - Mavšar promašuje gol sa penala. Velika prilika odlazi u nepovrat. Selektor Slovenije Bregar se uhvatio za glavu... Izgubljena lopta Srpkinja i odbrana Risović. Bravo! Poslednji minut je u toku... Liščević stavlja tačku, pobeda! 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC