• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" se uigravaju u Skoplju i Beogradu

Rukometna reprezentacija BiH počela je pripreme za nastavak kvalifikacija, a 2. januara putuje u Makedoniju gdje će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

 Rukometna reprezentacija BiH, pripreme u Skoplju i Beogradu Izvor: MONDO/Samir Cacan

„Zmajevi“ će nakon kratke pauze za Novu godinu otputovati 2. januara u Skoplje, gdje će do 7. januara odigrati tri prijateljske utakmice.

Protivnik je domaća selekcija Makedonije (3., 4. i 5. januara), koja se priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu Francuskoj. Dva susreta s Makedoncima bit će zatvorenog tipa.

Nakon Makedonije, izabranici selektora Bilala Šumana 7. januara idu za Beograd i tu ih čekaju još dva kontrolna susreta, protiv Saudijske Arabije osmog (18.30 sati) i Bahreina devetog januara (11 sati).

Nakon susreta sa Bahreinom, u popodnevnim satima planiran je povratak avionom iz Beograda i još sedam dana bh. tim će biti na pripremama u staroj bazi – hotelu Hills na Ilidži.

"Imamo dosta vremena na raspolaganju. Pored treninga i analiza, imat ćemo pet kvalitetnih provjera. Vidjet ćemo i neke nove igrače na djelu, šansu će dobiti i oni koji u minulim utakmicama nisu imali neku minutažu. Radićemo mnogo toga, a sve s ciljem da što bolje i spremnije dočekamo naredne kvalifikacione susrete protiv Finske, u maju iduće godine. Nećemo samo na ovome stati, jer ćemo se još jednom okupiti u aprilu, što će biti generalna priprema za ta dva duela, koja nam mnogo znače", rekao je Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH.

Selektor Šuman za ovu akciju je pozvao sljedeća 24 rukometaša:

Benjamin Burić (Veclar), Damir Efendić (Borac m:tel), Dani Serdarević (Kaen), Adi Ahmetašević (Gračanica), Tomislav Nuić (Nekse), Alen Ovčina (Antalijaspor), Faruk Vražalić (Bešiktaš), Vladimir Vranješ (Tatabanja), Senjamin Burić (Nant), Muhamed Toromanović (Kretej), Mirsad Terzić (Vesprem), Nikola Prce (Azoti), Marin Vegar (Nekse), Duško Čelica (Konstanca), Marko Tarabokija (Visla Plok), Ivan Karačić (Makabi Rišon), Saša Marjanac (CSM Bukurešt), Mario Pavlak (Izviđač), Marko Panić (Šamberi), Dejan Malinović (Kretej), Kristijan Jarak (Izviđač), Benjamin Čičkušić (Maglaj), Muhamed Zulfić (Filipos), Vladan Lončar (Granolje)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC