• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bh. teniseri nakon poraza: Još imamo šanse…

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Nadam se da Damir Džumhur sutra može da ponoviti igru kao protiv Tima de Bakera i da će doći do pobjede. Bez obzira što gubimo šanse su 50-50", rekao kapiten Dejvis Kup reprezentacije BiH Tomislav Brkić.

Tomislav Brkić, kapiten-igrač teniske reprezentacije BiH, nakon današnjeg poraza od Holandije u dublu naglasio je da su rivali cijelim tokom meča bili bolji, ali da bh. tim i dalje ima šanse da dođe do ukupne pobjede i plasira se u plej-of za Svjetsku grupu Dejvis Kupa.

Trijumfom u dubl meču drugog kola Prve grupe Evroafričke zone Holanđani su stigli do vodstva od 2:1 i za prolazak dalje potreban im je još jedan poen u sutrašnjim singl duelima.

Brkić je naglasio da je za njega i Mirzu Bašića današnji meč protiv Robina Hasea i Žan-Žulijana Rohera do sada najteži koji su igrali.

"Drugi set smo igrali dobro. Loše sam osjećao servis, ali u drugom setu sam dobro servirao, pa čak i u trećem kada smo mogli uzeti break loptu, ali nismo iskoristili tu priliku. Holanđani su igrali bolje cijeli meč. Sutra imamo šansu, mada i da izgubimo, nije strašno. Holanđani su bili favoriti i to su potvrdili", rekao je Brkić.

Kapiten bh. reprezentacije osvrnuo se i na odluku Holandije da uoči samog početka meča da umjesto Talona Grikspora zaigra Hase.

"Nadam se da Damir Džumhur sutra može da ponoviti igru kao protiv Tima de Bakera i da će doći do pobjede. Bez obzira što gubimo šanse su 50-50. Od prvog dana sam znao da će u dublu igrati Hase i nije nas to iznenadilo. Mislio sam da će igrati njih dvojica jer su najbolji njihovi igrači trenutno. Dobro su odigrali, bili su na nivou, za razliku od nas", rekao je Brkić.

Bašić je istakao kako ne razmišlja o sutrašnjem singl meču koji bi trebao igrati protiv De Bakera i koji bi mogao biti odlučujući.

"Prije svega, treba da vidimo kako će Džumhur igrati. Važno je da on dođe do 2:2, pa ćemo vidjeti ko će igrati odlučujući meč. Svi smo tu i spremni smo da igramo i damo najbolje od sebe", rekao je Bašić.

Hase bi u prvom meču sutrašnjih singl mečeva trebao igrati protiv Džumhura i svjestan je da bi prednost najboljeg bh. tenisera mogla niti činjenica da je odmorniji.

"Džumhur je juče bio kraće na terenu i biće odmorniji od mene. Čak i da je igrao danas, bio bi spreman za naš meč, jer je izuzetno jak igrač. Vidjeću kako ću se sutra osjećati, to je sve što mogu da kažem", bio je kratak Hase.

Singl mečevi posljednjeg dana mečar drugog kola Prve grupe Evroafričke zone Dejvis Kupa igraće se od 13 sati u zeničkoj "Areni", a prema žrijebu snage bi trebali odmjeriti Džumhur i Hase, te Bašić i De Baker.

Holanđani nakon prva dva dana vode sa 2:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC