• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Borac m:tel: U Vogošću po iznenađenje

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Derbi meč 17. kola rukometne Premijerl lige BiH, ali i cijelog prvenstva, u Vogošći igraju istoimeni domaćin, inače lider prvenstva i banjalučki Borac m:tel, aktuelni šampion BiH (subota, 19.30).

 Vogošća Borac 17. kolo Premijer liga BiH najava Bojan Unčanin  Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometaši Vogošće lideri su Premijer lige BiH i jedina ekipa u bh. prvenstvu koja ove sezone nije zabilježila poraz, niti izgubila bod pred svojim navijačima.

Perfektan učinak Vogošćana na domaćem terenu pokušaće da pokvari banjalučki Borac m:tel, još uvijek aktuelni šampion BiH, koji ove sezone ne pruža očekivane partije, pa se uoči derbija 17. kola nalazi tek na četvrtoj poziciji, sa 12 bodova zaostatka za sutrašnjim rivalom.

Ipak, svi u taboru "crveno-plavih", uprkos crnoj mini seriji od dva meča bez osvojenog boda, optimisti su pred gostovanje ekipi koja je tokom ovogodišnjeg prvenstva pokazala najviše, pa sasvim zasluženo s vrha gleda na ostale rivale u ligi.

"Ovo je najteže gostovanje u sezoni, s obzirom da je ekipa Vogošće jesenji prvak i trenutni lider. Očekuje nas težak zadatak. Pokušaćemo da odigramo što bolje, kako bismo popravili utisak iz dva prethodna meča. Nastojaćemo da, ako to bude moguće, ostvarimo dobar rezultat i mogu slobodno reći napravimo iznenađenje, s obzirom da je Vogošća jedina neporažena ekipa u BiH na svom terenu. Samo uz maksimalan angažman, ako to protivnik dopusti, možemo napraviti željeni iskorak", istakao je trener Borca m:tel Bojan Unčanin u najavi derbija.

Banjalučani su u 2018. godini doživjeli dva minimalna poraza, prvo od Maglaja, a zatim i Zrinjskog u "Boriku". Sigurno da su ovi rezultati poljuljali rukometaše Borca m:tel, ali oni žele što prije da zaborave te neuspjehe i okrenu se predstojećim mečevima.

"Probali smo ostaviti sve iza sebe. Dobro smo trenirali i momci rade kvalitetno cijelo vrijeme. Nedostajala nam je i doza sreće, ali šta je, tu je. To je sport. Moramo se okrenuti ne samo Vogošći nego i ostalim rivalima", poručio je trener Borca m:tel.

Banjalučani tokom cijele sezone kubure sa povrijeđenim igračima.

KUP BIH

Banjalučani će uskoro u četvrtfinalu Kupa BiH igrati dvomeč upravo sa Vogošćom, pa će sutrašni meč poslužiti i kao svojevrsna priprema za ove dvoboje. "Biće ovo dobra provjera i test da vidimo da li smo spremni za najviše domete. Tu ćemo vidjeti našu, ali i formu Vogošće, koja je u nastavak prvenstva ušla značajno pojačanja", svjestan je Unčanin važnosti i kup mečeva.

"Protiv Zrinjskog igrali smo bez četvorice igrača, Bezbradice, Komljenovića, Stošljevića i Šešića, s tim da je Šešić trenirao punim kapacitetom i biće spreman za Vogošću. To znači da ćemo biti raznovrsniji na bekovskim pozicijama, što nam je nedostajalo u duelu sa Mostarcima. Nadam se da ćemo dobiti na agresivnosti u napadima. Pokušavali smo i neke druge varijante, tako da se nadam da možemo odgovoriti izazovima u subotu", kaže Unčanin.

Nastup Srđana Mijatovića je pod velikim znakom pitanja.

"Mijatović je protiv Zrinjskog dobio udarac u bradu, ima sedam kopči, nije trenirao dva dana, ali nadam se da će danas moći da trenira. Vidjećemo hoće li moći nastupiti protiv Vogošće."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Zamjenik kapitena Duško Hercegovac svjestan je teške situacije u kojoj se našao njegov tim nakon dva nenadana poraza na startu drugog dijela prvenstva.

"Zakomplikovali smo sebi život i sezonu ovim porazima. Nedostajalo nam je i sportske sreće. Pobjeda protiv Vogošće anulirala bi sve te neuspjehe. Svi igrači ozbiljno shvataju predstojeći meč, nadam se da u Vogoći možemo ostvariti dobar rezultat. Muče nas povrede, nadam se da će Mijatović biti s nama, ali ako damo svoj maksimum, možemo napraviti dobar rezultat", optimista je Hercegovac.

Duel Vogošće i Borca m:tel na programu je u subotu u dvorani "Amel Bećković" od 19.30 časova.

PREMIJER LIGA BIH - 17. KOLO:
Bosna (V) - Sloga
Izviđač - Bosna (S)
Kakanj - Goražde
Slavija - Derventa
Vogošća - Borac m:tel
Zrinjski - Maglaj
Slobodna ekipa: Konjuh

TABELA: Vogošća 40, Izviđač 36, Zrinjski 33, Borac m:tel (-1) 28, Konjuh 25, Sloga 22, Maglaj (-1) 21, Bosna (V) (-1) 19, Slavija 16, Derventa 15, Goražde 13, Bosna (S) 7, Kakanj 7.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Arpa

Tko je doveo Stošljevića,Komnenovića,Marića,Jovanovića...pa takvi i bolji igrača ima u Mladosti a da ne govorimo da zauzimaju mjesta Borčevim juniorima

Kosig

Pustite Brankovica da igra

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC