• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Borac m:tel "skinuo" krunu Zrinjskom!

Autor mondo.ba

Rukometaši Borca m:tel prvi su finalisti Kupa Bosne i Hercegovine! Banjalučani su u prvom polufinalu nadigrali Zrinjski rezultatom - 21:15 (12:7). Pogledajte FOTO galeriju.

 F4: RK Borac - RK Zrinjski 21:15, polufinale Kup BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Na završnom turniru Kupa BiH u banjalučkom "Boriku", tim Bojana Unčanina je bio mnogo kvalitetniji od mostarskih "plemića" i zasluženo izborio plasman u finale, gdje će igrati protiv Bosne iz Visokog!

Prvo ime susreta bio je čuvar mreže "crveno-plavih" Bojan Ljubišić, koji je susret okončao sa sjajnih 17 odbrana.

BORAC M:TEL - ZRINJSKI 21:15 (12:7)

Poslije tvrdog početka u kojem je viđeno samo dva pogotka za sedam minuta (1:1), Banjalučani su stisli odbranu i ponajviše zahvaljujući golmanu Ljubišiću, koji je u prvom dijelu zabilježio 10 uspješnih intervencija, počeli da stiču solidnu razliku.

U 18. minutu razlika je narasla na četiri gola, pet minuta kasnije bilo "plus šest" (11:5), da bi na poluvremenu rezultat iznosio 12:7 pogotkom Vedrana Delića iz sedmerca u posljednjim sekundama.

U nastavku su sjajno branili golmani oba tima, odbrane su takođe bile izuzetno čvrste, ali nijednog trenutka pobjeda Banjalučana nije dolazila u pitanje. Unčaninov tim je bez većih problema zadržao prednost i skinuo "krunu" aktuelnom osvajaču trofeja.

VISOČANI U FINALU

Drugi finalista Kupa BiH je ekipa visočke Bosne, koja je u polufinalu savladala Konjuh iz Živinica 30:26 (10:10). Mirza Kapić sa devet golova predvodio je Visočočane do velikog uspjeha.

Najzaslužniji za trijumf Borca pored golmana Ljubišića bili su Srđan Mijatović, Đorđe Ćelić i Marko Ćeranić sa po četiri postignuta gola, dok je pogodak manje upisao Dejan Unčanin.

Na drugoj strani, kod gostiju iz Mostara, najefikasniji je bio Vedran Delić sa šest golova, a solidnu partiju pružio je i golman Marino Paradžik sa 10 uspješnih odbrana.

U drugom polufinalu snage će odmjeriti Konjuh iz Živinica i visočka Bosna, a taj meč na rasporedu je od 19.30 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC