• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučani u osmini finala Lige šampiona

Autor mondo.ba

Veliki uspjeh Kuglaškog kluba Revita.

 Kuglaški klub Revita iz Banjaluke u osmini finala Lige šampiona Izvor: MONDO/Promo/KK Revita

Šampion Bosne i Hercegovine, Kuglaški klub Revita, na 30. Svjetskom kupu u zagrebačkom Zaprešiću, osvojio je sjajno 7. mjesto, te tako ostvario najveći uspjeh u istoriji klupskog kuglanja u BIH, plasiravši se u Ligu šampiona!

Iako je sportska javnost navikla na pojedinačne uspjehe kuglaša iz BiH, a pogotovo iz Republike Srpske, klupski uspjesi su nekako bili u zaostatku i svakako čekali ovaj veličanstveni trenutak.

U najelitnijem evropskom takmičenju, koje okuplja isključivo šampione nacionalnih prvenstava, u konkurenciji koja je paklena, momci iz Banjaluke su kao tihi autsajderi došli na ovo takmičenje i pokazali da je prošlo vrijeme kada smo velikanima svjetskog kuglanja gledali u leđa sa po 200 čunjeva zaostatka.

PROTIVNIK

Kojeg protivnika u osmini finala Lige šampiona će ekipi Revite žrijeb u njemačkom Erfurtu dodijeliti biće poznato nakon odigranog finala NBC kupa u Apatinu, koji je na programu u subotu.

Sada su dio elite, sada će i KK Revita i banjalučki sport gledati potpuno drugim očima kako u regionu tako i šire!

U zagrebačkom Zaprešiću u timu Revite nije bilo slabe karike. Momci su odigrali hrabro od prvog do zadnjeg. Izuzetno mlada ekipa potpomognuta samo dvojicom starijih igrača je pokazala da se na njih dugoročno može računati te da se veliki trud i zalaganja kako na treninzima tako i uprave i te kako isplati.

Najbolji pojedinac na 30. Svjetkom kupu je bio Željko Vajkić sa 649 oborenih čunjeva, a u stopu su ga pratili Slavko Prijić, Vladimir Gurešić, Mladen Džajić, Đorđe Paštar te Đorđe Mandić za ukupnih 3.691 oborenih čunjeva, što je ujedno i zbirni rekord jedne bh. ekipe na evropskim takmičenjima.

Kontinuirani uspjesi Revite posljednje 22 godine su doživjeli i svoj vrhunac te će se nakon osam godina Liga šampiona igrati opet u Banjaluci, a to se svakako poklapa sa osnaženim rukovodstvom u vidu Stojana Vukajlovića, koji je očigledno dao svoj pečat u radu ovog kuglaškog velikana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC