• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" u Dejvis kupu: Papir ništa ne znači!

Autor mondo.ba

Teniska reprezentacija BiH u punom sastavu boravi u Adelejdu, gdje u centru “Memorial Drive” obavlja pripreme za susret koji će 1. i 2. februara igrati protiv selekcije Australije.

Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić treniraju pod vođstvom kapitena Amera Delića i za sada sve teče prema planu, saopšteno je iz Teniskog saveza BiH.

Kako je u Australiji tenis izuzetno popularan sport, a mnogi igrači su baš iz Adelejda, veliki interes medija i publike vlada za predstojeće mečeve kvalifikacija za finale Svjetske grupe Dejvis kupa čiji će tačan raspored biti utvrđen žrijebom zakazanim za četvrtak 31. januara.

Na konferenciji za medije Amer Delić danas je rekao da je Australija definitivno favorit u ovom meču, te da su bh. igrači svjesni teškog zadatka.

"Srećom, mečevi se ne rješavaju na papiru, morate izaći na teren i odigrati", rekao je Delić.

Bh. teniseri neće imati priliku da igraju protiv nekada prvog tenisera svijeta Lejtona Hjuita. Ranije je i pored toga što je selektor znao da odigra dubl, međutim, ovoga puta se to neće desiti.

"Imamo mnogo opcija, mislim da imam tim koji može obaviti posao i u potpunosti podržavam ove momke do pobjede", rekao je Hjuit.

Najbolji teniseri BiH suprotstaviće se jakoj australskoj selekciji koju čine: Aleks De Minaur (ATP 28), Džon Millman (ATP 37), Džordan Tomson (ATP 61), Džon Pirs (ATP dubl 18) i Aleksej Popirin (ATP 124).

Po novom formatu Dejvis kupa kvalifikacije će igrati 24 tima, a šest reprezentacija - polufinalisti prošlogodišnjeg Dejvis kupa Hrvatska, Francuska, Španija i SAD, te Argentina i Velika Britanija, su dobili pozivnice.

U kvalifikacijama se sastaju: Brazil - Belgija, Uzbekistan - Srbija, Australija - BiH, Indija - Italija, Njemačka - Mađarska, Švajcarska - Rusija, Kazahstan - Portugal, Češka - Holandija, Kolumbija - Švedska, Austrija - Čile, Slovačka - Kanada, Kina - Japan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC