• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki kuglaši na korak od "triplete"

Autor mondo.ba

Šampion Bosne i Hercegovine u kuglanju je banjalučka Revita koja je u 22. kolu ubjedljivo savladala ekipu Željezničara sa 6:2.

  Banjaluka ponovo ima novog starog šampiona Bosne i Hercegovine.

Do drugog trofeja u sezoni nakon osvojenog Kupa Republike Srpske, banjalučki kuglaši stigli su pobjedom nad Željezničarem (6:2), a priliku za osvajanje "triplete" imaće već narednog vikenda na završnom turniru Kupa BiH.

Ovo je generalno jedna od najboljih sezona u istoriji Revite, ali i uopšte za bilo koji sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini a pogotovo u Republici Srpskoj.

Ekipa Revita je u oktobru 2018. na 30. Svjetskom kupu u Zagrebu osvojila sedmo mjesto, kao najveći uspjeh BIH kuglanja ikada, uslijedilo je učešće u 1/8 finala Lige šampiona, potom osvajanje Kupa Republike Srpske, a sada i Premijer lige BiH.

Kompletiranje popularne "triplete" može uslijediti već narednog vikenda kada sa na kuglani "Borik" igra polufinale i finale Kupa BiH u kome će se ekipa Revite za ulazak u finale boriti sa Posušjem.

Koliko je Revita bila superiorna u odnosu na Želju, najbolje pokazuje razlika u čunjevima od čak +281.

U prvom paru sjanim nastupima Đorđa Paštara sa 628 i Siniše Andrića 607 osvojena su dva meč poena i napravljena ogromna razlika od čak +189 za domaće.

Mladen Džajić bio je takođe na visini zadatka i sa 612 protiv Dženana Safundžije 538 pečatirao pobjedu, pa je slavlje praktično moglo da počne.

Kombinacija Vajkić/Mandić 546 je izgubila prvi meč poen od Salman Enesa 582 no to nije bitno uticalo na rezultat. U posljednjem paru sjajnim izdanjem je ove godine i možda najbolji pojedinac Revite Vladimir Gurešić sa 630 spustio zavjesu na prvenstvo za ovu ekipu, dok mu je u tom pomogao Slavko Prijić sa 581 koji je bio slabiji od Herende Izudina 603.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC