• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brkić oštro prema Džumhuru i zeničkoj publici!

Autori mondo.ba Autori Fena

"Mislim da nikome ne treba biti prioritet neki turniri, jer dvije sedmice u godini svi možemo izdvojiti da igramo za reprezentaciju", rekao je kapiten tenisera BiH misleći na Damira Džumhura poslije poraza od Češke u Dejvis kupu.

Teniska selekcija Bosne i Hercegovine pružila je jak otpor favorizovanoj Češkoj u prvom kolu Prve evro-afričke zone, ali je u Gradskoj areni „Husejin Amajlović“ u Zenici ipak morala da prizna poraz rezultatom 2:3.

Odlučujući poen za Čehe ostvario je Jonas Frojetek, koji je na kraju s 2:1 u setovima savladao bh. kapitena Tomislava Brkića, koji u petom gemu trećeg seta imao pet puta prednost, a njegov suparnik devet brejk lopti.

"Možda, da sam prelomio taj gem, da bismo i dobili meč. Ali, to se nije desilo i on je poveo s 4:1. Ja sam nakon toga uzeo i medicinski tajm-aut, jer me je počelo boljeti koljeno", rekao je nakon meča Brkić, koji je napomenuo da je bol u koljenu osjetio još u ponedjeljak poslije treninga.

Na novinarsko pitanje šta je potrebno da BiH pobjeđuje ovakve mečeve, Brkić je dodao da je bitno da budu kompletni. U ovom meču nije bilo prvog reketa BiH Damira Džumhura.

"Mislim da nikome ne treba biti prioritet neki turniri, jer dvije sedmice u godini svi možemo izdvojiti da igramo za reprezentaciju. A kada smo kompletni, jaka smo ekipa, koja se može boriti i za plasman u Svjetsku grupu".

Novi sistem takmičenja, u kojem se u samo dva dana igra pet mečeva, kako je rekao Mirza Bašić, ne odgovara selekcijama poput BiH, koje nemaju puno kvalitetnih igrača.

"Za nas je to veliki minus, jer nismo imali veliki izbor igrača pa da odmorimo nekoga", izjavio je Bašić i napomenuo kako je novi sistem više bio problem za njegovog saigrača iz dubla, kapitena Brkića.

"Njegov rival nije igrao u dublu pa je bio odmorniji. Tomo je u tom, odlučujućem setu, ostao bez snage. A to je ta prednost gdje igrač, koji ne igra dubl, sjedi i čeka svoj singl meč", istakao je Bašić.

Možda bi, naglasila su obojica, da je bilo i više gledalaca i podrške sa tribina zeničke Arene, večeras ipak slavili trijumf te prolaz u narednu fazu. Međutim, oba dana skupilo se tek po oko 200 gledalaca, mada je Teniski savez BiH, kako je napomenuo Bašić, juče podijelio 300 ulaznica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC