• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer ne razmišlja o penziji: U 2020. i Olimpijske igre i Rolan Garos...

Autor mondo.rs

Švajcarac već kroji takmičarski kalendar za sljedeću sezonu, za koji se već sada može reći da će biti "krcat"

Rodžer Federer je u avgustu napunio 38 godina, i uprkos tome što se već nekoliko sezona spekuliše o tome kada će okončati uspješnu karijeru, izvjesno je da ćemo na to još pričekati.

Rekorder sa 20 grend slem trofeja objelodanio je da će sljedeće sezone imati vrlo "gust" raspored.

Možda će vas zanimati

Najpre je potvrdio da će nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju, što će mu biti peti put u karijeri, a otkrio je da će igrati i na Rolan Garosu, grend slemu na kojem je imao najmanje uspeha tokom bogate karijere.

U Parizu je trijumfovao samo jednom, 2009. godine, a ove sezone igrao je nakon četvorogodišnje pauze.

Federer, koji je poznat po tome da najmanje voli da nastupa na šljaci, rekao je da mu je učešće ove sezone pomoglo da kreira listu nastupa za 2020.

"Čekao sam Vimbldon da bih ocijenio kako je sezona na šljaci uticala na moje nastupe na travi. To je za mene bilo veliko pitanje. U Londonu sam shvatio da igranje na zemljanim površinama nije bilo loše, naprotiv, bilo je dobro. Moje tijelo se uspješno nosilo sa tim naporima. Uspio sam da stignem do finala Vimbldona i onda sam počeo da razmišljam o periodu sezone na šljaci. Koliko bi trebalo da igram turnira? Da li samo Rolan Garos ili još neke turnire, jer ću nastupati i na Olimpijskim igrama. Uvijek se pitam koliko više je previše, odnosno koliko više je premalo?", filozofski je odgovorio Švajcarac.

Federer je rekao da je o "krupnim stvarima" već donio odluku, a da će konačni raspored za sljedeću sezonu biti uskoro poznat.

"Od Vimbldona neprekidno o tome razgovaram sa svojim timom. Poslije US Opena odlučio sam da ću igrati Rolan Garos, u Šangaju sam prelomio oko nastupa na Olimpijskim igrama, a poslije turnira u Bazelu odlučiću o preostalom planu za 2020. godine", napomenuo je Federer, koji je u rodnom Bazelu startovao pobjedom nad Peterom Gojovčikom u pokušaju da osvoji jubilarni deseti put pehar na tom turniru.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC