• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamilton, izvjesno je, prestiže Fanđa – na titulu od kralja Šumahera!

Autor mondo.rs

Luis Hamilton pobijedio u Meksiku i stekao ogromnu prednost u odnosu na Botasa. Promocija šampiona vjerovatno već u Americi.

Već u Ostinu 3. novembra na stazi "Amerikas" Luis Hamilton bi mogao da bude proglašen za novog-starog šampiona u Formuli 1.

Ne samo da je moguće, već je i najrealnija opcija!

Možda će vas zanimati

Pročitajte i ovo

  Na tri trke prije kaja prvenstva, sjajni britanski vozač ima ogromnu prednost u odnosu na konkurente i šanse da poslije Velike nagrade Sjedinjenih Američkih Država bude proglašen šampionom su ogromne.

Ako ne u Americi, onda u Brazilu (17. novembra) ili Abu Dabiju (1. decembra).

Hamilton je na korak da prestigne slavnog Argentinca Huana Manuela Fanđa, koji je u periodu od 1951. do 1957. osvojio pet titula, koliko trenutno ima i Britanac. Ako uspije u tome, ostaje mu još granica snova, koju je sa sedam trofeja postavio Mihael Šumaher.

Nijemac je rekorder i po broju uzastopnih titula – pet. Hamilton će za ovaj rekord morati da se pomuči, jer ih trenutno ima dvije i sa 2019. upisaće treću. Problem mu predstavlja sezona 2016, kada se jedini put u posljednjih šest godina nije okitio titulom najboljeg vozača u Formuli 1.

Desetom pobjedom u sezoni, na stazi "Ermanos Rodrigez" u Meksiku, Lusi je uspio da stekne velikih "plus 64" u odnosu na klupskog druga Valterija Botasa, tri trke prije kraja. Finca može do titule da odvede samo čudo, da pobijedi na dvije trke, na jednoj može da bude i drugi, a da stariji kolega iz ekipe ostane bez plasmana.

Hamilton je upisao 83. pobjedu u karijeri, a čak sedam ih je ove sezone dobio iako nije imao pol poziciju. Jedina tri prva mjesta na treningu takođe je pretvorio u trijumf.

Drugo mjesto pripalo je vozaču Ferarija Sebastijanu Fetelu, dok je treći bio Botas. Zanimljivo da je prednost koju je Hamilton stekao prilično mala – 1,766 sekundi ispred Nijemca i 3,553 ispred Finca, a opet je djelovao sigurno i bez većih trzavica je završio trku.

U svakom slučaju, kako se sezona bliži kraju, bila je ovo godina Marcedesa, koji je zahvaljujući dvojici najboljih, Hamiltonu i Botasu, nedavno ubjedljivo osvojio titulu u konkurenciji konstruktora.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC