• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje bitka za titulu i No1: Novak prvi igra u Londonu

Autor mondo.rs

Đoković na završnom turniru sezone u O2 Areni kreće u borbu za prvo mesto na svetu, i ukupno šesti pehar. U nedelju od 15 časova prvi rival mu je Mateo Beretini

Ljubitelji tenisa dočekali su finalnu borbu. U nedelju u Londonu počinje završni turnir sezone, na kojem će nastupati osmorica najboljih igrača u 2019. godini.

Žrebom je određeno da će u grupi "Bjorn Borg", nastupati Novak Đoković, Rodžer Federer, Dominik Tim i Mateo Beretini, a grupi"Andre Agasi" Rafael Nadal, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev.

Možda će vas zanimati

Najbolji teniser Srbije u Londonu će juriti šestu titulu na završnim turnirima u karijeri, ali i priliku da okonča godinu na prvom mestu ATP liste.

Trenutno je na čelu Rafael Nadal, i Đokoviću je potrebno da ostvari više pobeda od Španca da bi se vratio na presto.
Đoković je svestan da je Nadal u blagoj prednosti, ali je to za njega dodatni motiv da u Londonu ostvari pobedničku seriju.

"Ako budem dobro igrao, postojaće šansa da dobijem sve mečeve. Uspevao sam to ovde u prošlosti. Imaću veoma težak zadatak, ako se zna da će mi u svakom meču biti protivnici igrači iz top 10", napomenuo je Đoković i konstatovao da je najbitnije da bude zdrav i da mu "program" ide na ruku.

Španac je u London stigao sa povredom trbušnog mišića i vrlo je diskutabilno sa koliko snage će igrati. Ta povreda nastala je zbog servisa, pa je Nadal posle predaje polufinala Denisu Šapovalovu na mastersu u Parizu morao da napravi pauzu. Tek u petak počeo je lagano da servira.

Uprkos tome, novi stari broj jedan ima veliku želju i motiv da zaigra, jer za razliku od svojih najvećih rivala Nadal nikada nije osvojio trofej na završnom turniru sezone.

Prema programu turnira Đoković će zvanično otvoriti takmičenje.

U nedelju od 15 časova odmeriće snage sa prvim rivalom - Mateom Beretinijem, koji će prvi put u karijeri igrati na završnom turniru sezone.

Čini se da Đokoviću ide raspored na ruku, jer je Beretini najslabije rangirani učesnik i meč protiv njega trebalo bi da mu bude zagrevanje za teže rivale.

Posle Đokovića i Beretinija u nedelju će biti odigran i drugi meč u grupi "Bjorn Borg" između Rodžera Federera i Dominika Tima od 21 čas.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC