• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Zdraviji smo, ali nikada nećemo biti mlađi

Autor mondo.rs

Smena generacija? Pa, moglo bi da se desi, barem po rečima Rodžera Federera.

Stefanos Cicipas je slavio protiv iskusnog Švajcarca u polufinalu Završnog mastersa koji se igra u Londonu. Najiskuniji je ispao, a titulu će osvojiti neko od predstavnika ''novog talasa'' u svetskom tenisu.

Nakon što je mladi Grk eliminisao Federera, Rodžer se ponovo susretao sa pitanjima koja mu često postavljaju. Naravno, jedno od njih je i da li je ovo kraj velike trojke u svetu tenisa.

Možda će vas zanimati

Poraz od Cicipasa Federer je obrazložio jednim lošim gemom, kada je čak dva puta promašio smeč. to nisu stvari koje se treniraju, po njegovim rečima, već za to morate da budete pripremljeni na terenu.

''Imao sam dobar osećaj, ali on ne znači ništa kada nema igre. Prilično sam razočaran jer na ovom nivou to ne sme da se dešava.''

Po mnogima najbolji teniser u istoriji ovog sporta svestan je da polako prolazi vreme u kom su on, Novak i Rafa dominirali. Sada su tu neki novi klinci, mladi momci željni velikih skalpova, velikih trofeja i visokih rejtinga na listi.

''Nemam ništa novo da kažem. Da li će im naredna sezona biti bolja? Možda hoće. Ali, Novak, Rafa i ja smo sada zdraviji nego u prethodnim sezonama. Setite se naših povreda. Istina, nikada nećemo biti mlađi, to im daje šansu.''

Zverev, Cicipas i Tim su sjajno odigrali Završni masters, Danil Medvedev je bio u odličnoj formi pred turnir, a još neki klinci čekaju na proboj u vrh. Federer je siguran da ova generacija ima kvalitet.

''Saša je prošle godine napravio uspeh i može da ga ponovi u Londonu. tim je do velikih titula stizao pobeđujući najbolje. Oni sada prave iskorak u svojoj karijeri. Mislim da mogu da nas ugroze, ne zato što smo mi lošiji već zato što oni napreduju.''

Stefanos Cicipas će u finalu igrati protiv Dominika Tima , a neko od njih bi, ukoliko u kontinuitetu bude igrao dobro, već sledeće sezone mogao da ugrozi poredak najboljih svetskih tenisera.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC