• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova generacija uzvraća udarac: Cicipas izbacio Federera!

Autor mondo.rs

Nakon što su Rafael Nadal i Novak Đoković takmičenje završili u grupnoj fazi, sada je i Švajcarac ispao iz trke za trofej.

Stefanos Cicipas je u finalu Završnog mastersa u Londonu!

Mladi Grk je u polufinalnom okršaju u dva seta savladao Rodžera Federera i tako sprečio Švajcarca da dođe do borbe za njegov sedmi pehar na poslednjim turnirima sezone - 6:3, 6:4.

Cicipas je posle prvog mesta u grupi "Andre Agasi" odlično započeo meč protiv 38-godišnjeg Federera i odmah u prvom gemu na servis rivala stekao brejk prednosti.

Očas posla je na semaforu stajalo 3:0 za šestog igrača sveta, koji potom čuva prednost do kraja seta i osvaja ga posle maratonskog devetog gema i tri spasene brejk lopte - 6:3.

Federer nije briljirao na servisu, osvojivši 69 odsto poena na ubačeni prvi servis, a nije bilo ni uobičajenih as udaraca u gustim momentima.

Imao je i dosta problema na forhendu, dok je posebno upečatljivo bilo da je Švajcarac realizovao samo jednu od 12 brejk prilika.

Dve takve imao je pri rezultatu 5:4 u drugom setu, kada je Cicipas servirao za pobedu. Uspeo je jednom da "brejkne" Grka i vrati se u drugi set, ali je odmah potom Cicipas ponovo "slomio" servis Rodžera i potom sačuvao prednost do samog kraja.

Cicipas je tako zaokružio izvanrednu 2019. godinu. Plasirao se na Završni masters i to odmah u finale, pobedio je Federera i Đokovića dva puta ove godine, a i Nadal je protiv njega "pao" na šljaci.

U nedelju će mu u finalu biti protivnik bolji iz duela Dominika Tima i Aleksandera Zvereva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC