• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treba znati kada treba stati: Mejveder sa savršenih 50:0 završio karijeru!

Autor mondo.ba

Nekadašnji bokserski šampion svijeta Floj Mejveder (42) zauvijek je okačio rukavice o klin i to sa savršenim skorom od 50 pobjeda i nijednim porazom!

Iako je dosad tri puta odlazio u penziju, pa se opet vraćao u ring, ovog puta Flojd Mejveder je po svemu sudeći zauvijek rekao zbogom boksu.

Mejveder je potvrdio za agenciju "Rojters" da je zvanično završio karijeru.

Možda će vas zanimati

"Imam pozive da se vratim u ring, ali moje zdravlje je bogatstvo. Boks je vrlo, vrlo brutalan sport. Posljednjih nekoliko godina poginulo je mnogo boraca u tom kvadratnom krugu", izjavio je Mejveder.

Podsjetimo, trojica boksera su preminula u ringu u posljednjih šest mjeseci, uključujući Amerikanca Patrika Deja, pa su očigledno te smrti jako uticale na Mejvedera, koji je vlastito zdravlje stavio ispred ljubavi prema plementioj vještini.

Njegova posljednja zvanična borba dogodila se 2017. godine protiv Konora Mekgregora na kojoj je zaradio 300 miliona dolara, a imao je još i tri egzibiciona meča uoči Nove 2018. godine. 

SVE NAGRADE "NOVCA" MEJVEDERA

Mejveder je vlasnik gotovo svih velikih titula koja se mogu osvojiti u boksu i to u pet različitih kategorija, a ESPN ga je 2016. godine proglasio za najboljeg pound per pound boksera u poslednjih 25 godina. U profesionalnoj karijeri osvojio je titute: WBC super featherweigh, WBC lightweight, WBC super lightweight, IBF welterweigh, WBC welterweight (dva puta), WBC light middleweight (dva puta), WBA (Super) light middleweight, WBA (Super) welterweight i WBO welterweight (WBO - World Boxing Council, IBF - International Boxing Federation, WBA - World Boxing Association). Takođe je osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. u perolakoj kategoriji.

Dodao je da s vremena na vrijeme planira da boksuje u sličnim manifestacijama.

"Još ću putovati i raditi egzibicije. Zarađujem veliki novac radeći takve mečeve - između 10 i 30 miliona dolara. Mislim da to bokseri treba više da rade od borbi", izjavio je bokser čiji je nadimak "Novac".

Pored egzibicija, Mejveder planira da još da se bavi raznim stvarima u penziji. Ima svoj stil života, vlasnik je firme Mejveder Promocije, koja se bavi promovisanjem boksa, ali i drugih sportskih događaja, koncerata i još mnogo toga. Takođe je vlasnik kompanije Mejveder+Boks+Fitnes, koja je otvorila svoje četvrto predstavništvo u SAD.

Mejvederova strast prema teretanama je očigledna, kao i želja da ljude upozna sa boksom i njegovim prednostima, posebno kad je u pitanju ublažavanje stresa.

"Želimo da dođete, sagorijevate kalorije, budite pozitivni i zabavljate se, a s vremenom ćete postići sjajne rezultate. Ako ste imali loš dan na poslu, dođite, izduvajte se, udarite u vreću, trčite", rekao je Mejveder, izrazivši nadu da će do kraja sljedeće godine biti otvoreno 50 njegovih teretana u cijeloj zemlju.

Čak razmišlja o vlastitom MMA brendu, a kad se osvrne na karijeru u boksu, prezadovoljan je ostvarenim.

"Moja karijera je sjajno prošla. Zadovoljan sam kako se sve odigralo", zaključio je Mejveder, koji je u karijeri zabilježio savrneš skor - 50:0!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC