• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

28 imena na spisku ''zmajeva'' za EURO 2020, na listi 2 igrača iz bh. lige

Autor mondo.ba

BiH će u januaru debitovati na evropskim prvenstvima

Evropska kuća rukometa (EHF) objavila je na svom zvaničnom sajtu spiskove reprezentativaca svih zemalja-učesnica kontinentalne smotre rukometa koja se u januaru održava u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, a na kojem će, po prvi put u istoriji, nastupiti i reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je, voljom žrijeba, svrstana u grupu D, zajedno sa Norveškom, Francuskom i Portugalom.

Možda će vas zanimati

Na spiskovima se nalazi 28 imena, a kada su ''zmajevi'' u pitanju, na listi se, iz Premijer lige BiH, nalaze se dva igrača – član bugojanske Iskre i jedan od najvećih talenata bh. rukometa, lijevi bek Edin Klis (2000.) i prekaljeni pivotmen Muhamed Toromanović, koji brani boje Bosne Vispak.

Na spisku igrača na koje selektor Bilal Šuman može da računa nalaze se: Nebojša Grahovac (Šartr), Benjamin Burić (Flensburg), Tomislav Nuić (Bešiktaš), Alen Ovčina (Vojvodina), Enes Keškić (Fihse Berlin), Srđan Predragović (Gepingen), Senjamin Burić (Nant), Muhamed Toromanović (Bosna Vispak), Nikola Prce (Besa Famgas), Mirsad Terzić (Vesprem), Mirko Herceg (Đongosi), Josip Perić (Gepingen), Marko Panić (Brest Meškov), Dejan Malinović (Dobruđa), Igor Mandić (Limož), Ibrahim Haseljić (Gorenje), Dino Hamidović (Trimo Trebnje), Admir Ahmetašević (Balonmano), Gafar Hadžiomerović (Čurgoi), Saša Puljizović (Rihimaki Koks), Elmir Građan (Eurofarm Rabotnik), Ivan Karačić (Makabi Rišon), Marin Vegar (Eurofarm Rabotnik), Edin Klis (Iskra Bugojno), Marko Tarabokija (Visla), Edin Tatar (Bern Muri), Muhamed Zulfić (ĆSM Bukurešti), Vladimir Vranješ (Tatabanja).

BiH će mečeve grupne faze igrati u Trondhajmu, a na Evropskom prvenstvu će debitovati desetog januarskog dana, duelom sa domaćinom (20.30).

Dva dana kasnije, sa početkom u 16 časova, Šumanom tim će ukrstiti koplja sa Portugalom, a 14. januara će izaći na megdan ''trikolorima'' (18.15).

Na prvenstvu će učestvovati 24 ekipe koje su podijeljene u šest grupa, a plasman u narednu fazu, gdje dolazi do ukrštanja grupa uz prenošenje bodova, izboriće prvoplasirani i drugoplasirani tim.

U drugoj fazi biće formirane dvije grupe po šest timova, a timovi koji zauzmu prvo i drugo mjesto zaigraće u polufinalu.

Finalni meč igra se 26. januara u Stokholmu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC