• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim prijeti: "U BiH nema fudbala bez psovki, uzvratićemo Veležu za to!"

Autor mondo.ba/Fena

Zanimljivo je bilo danas na konferenciji za novinare Fudbalskog kluba Željezničar...

U posljednjem, 19. kolu jesenjeg dijela fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine lider na tabeli Željezničar na Grbavici dočekuje mostarski Velež.

Oba tima ovaj meč dočekuju u dobroj atmosferi nakon pobjeda u prošlom kolu.

Velež je slavio protiv Radnika u Bijeljini (0:1), dok je Željezničar, takođe u gostima, bio bolji od gradskog rivala Sarajeva (1:3), poslije čega je dotadašnji trener ''bordo'' tima Husref Musemić smijenjen sa te funkcije.

Trener Željezničara Amar Osim vjeruje da njegovu ekipu očekuje težak meč protiv protivnika koji izrazito dobro igra protiv "velikih" ekipa, te naglašava da će imati težak posao da nakon pobjede u vječitom derbiju motiviše svoje igrače za ovu utakmicu.

"Ovo će biti test karaktera za nas, nisam baš siguran da smo dovoljno zreli. Ovo nije kritika mojim igračima, već naša realnost. To je ljudska priroda, nakon velike pobjede se uljuljkamo. U prvom meču na njihovom terenu takođe smo bili prvi nakon pobjede u derbiju, a oni su iskoristili našu komociju. Sada je slična situacija, igramo protiv ekipe koja je nezgodna i koja igra dobro protiv jakih protivnika'', rekao je Osim.

Naglasio je da će se Željezničar, kao Velež u prvom meču odigranom u Vrapčićima, sutra služiti svim legalnim sredstvima da dođe do pobjede.

''U Bosni nema fudbala bez publike, tenzija, pritiska i psovki. Velež je to znao da pokaže protiv nas i Zrinjskog kod kuće, malo manje protiv Sarajeva jer su valjda prijateljski klubovi. Mi ćemo sutra pokušati da pokažemo da znamo da se ponašamo domaćinski kao i oni.''

Za ovaj meč Osim neće imati na raspolaganju nekoliko igrača. Vjeruje da će to biti dobra prilika onima koji budu igrali da se dokažu, ali i da pokažu da mogu igrati dobro bez Semira Štilića čije su fudbalske vještine donijele prevagu na derbiju na stranu "plavih".

Golman Željezničara Vedran Kjosevski, koji je nakon dužeg perioda provedenog na klupi za rezerve dobio priliku da stane na gol "plavih" u derbiju protiv Sarajeva, vjeruje da je iza njega turbulentan period karijere nakon kojeg se vratio "iskusniji i pametniji".

''Hvala stručnom štabu na ukazanom povjerenju. Prošao sam vjerovatno najteži period u karijeri, ali nadam se da je sve to iza mene. U derbiju smo odigrali odlično, izašli s jasnim ciljem i ostvarili pobjedu. Sutra nas očekuje ponovo težak protivnik, ali vjerujem da ćemo ostvariti novu pobjedu'', izjavio je Kjosevski.

PREMIJER LIGA BiH – 19. kolo

Subota:

Zrinjski – Radnik (13.00)

Mladost – Čelik (13.00)

Tuzla siti – Široki Brijeg (13.00)

Zvijezda 09 – Sarajevo (13.00)

Željezničar – Velež (16.00)

Nedjelja:

Borac – Sloboda (15.00)

TABELA: Željezničar 35, Sarajevo 35, Borac 32, Tuzla siti 31, Radnik 29, Zrinjski 28, Široki Brijeg 27, Velež 22, Sloboda 17, Čelik 16, Mladost 14, Zvijezda 09 7.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC