• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tri boda protiv Slobode na Gradskom - nema ljepšeg kraja polusezone!''

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Borčevi fudbaleri u nedjelju sa početkom u 15 časova dočekuju Slobodu

 Premijer liga BiH 19. kolo Borac Sloboda najava Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Utakmicama 19. kola biće završen jesenji dio Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Pet utakmica igra se u subotu, a samo jedna u nedjelju – ona na Gradskom stadionu, gdje će Borac sa početkom u 15 časova ugostiti tuzlansku Slobodu.

Pred ovaj duel, međusobni 13. u Banjaluci, Borčevi fudbaleri nalaze se na trećem mjestu na tabeli, uz 32 boda, tri manje od Željezničara i Sarajeva, dok su Tuzlaci deveti uz 17 bodova, tri više od Mladosti, koja se pred posljednjih 90 minuta jesenje polusezone nalazi u zoni ispadanja iz premijerligaškog ranga.

Možda će vas zanimati

''Očekuje nas posljednja utakmica, u kojoj imamo šansu da na najljepši mogući način, pred domaćom publikom, stavimo tačku na uspješnu polusezonu. Kad je počelo prvenstvo, svi smo priželjkivali da budemo blizu ove pozicije na kojoj smo sada i uz pobjedu nad Slobodom sigurno ostajemo na trećem mjestu, a postoji mogućnost da se približimo i vodećima, odnosno udaljimo konkurentima, međutim to zavisi od utakmica koje se igraju u subotu'', rekao je Krunić, istakavši da posljednje kolo sa sobom uvijek nosi određene specifičnosti.

''Sve ekipe su umorne od prvenstva i svi čekaju kraj, vrijeme je hladno, a i tereni su loši. Mi možemo da budemo zadovoljni jer se naš travnjak nalazi u dosta dobrom stanju, s obzirom da je decembar. Može da nas raduje da smo u dobroj formi, u dobroj seriji rezultata, pružamo dobre igre i mislim da su to neke stvari koje nam daju prednost pred ovaj duel. Protivnik se bori za opstanak, ovdje će doći da pokuša da nas iznenadi, igraće čvrsto i kompaktno što, kroz tradiciju, i krasi ekipu Slobode. Imaju i dobrih pojedinaca tako da sve zavisi od toga kako utakmica krene. Mi ćemo pokušati da je otvorimo u našu korist i ako bude tako, vjerovatno ćemo je i lakše privestri kraju. Što više bude odmicala, biće teže da to ostvarimo, to zna i protivnik i tako će se i oni pripremati za utakmicu'', poručio je strateg ''crveno-plavih'', istakavši da su svi igrači na raspolaganju stručnom štabu, izuzev defanzivca Nemanje Janičića, koji će ovaj meč propustiti zbog tri žuta kartona, i eventualno Nebojše Runića, koji je bio boletan tokom sedmice, a koji će se danas priključiti trenažnom procesu.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Tokom jučerašnjeg dana, kapiten Banjalučana Stojan Vranješ je na svom Instagram profilu uz fotografiju u dresu kluba iz Platonove ulice napisao: ''Još malo po gotovo...'' Zaintrigiralo je to banjalučku javnost, koja je vjerovala da će Vranješ ponovo iz Borca u inostranstvo, a dodatno je atmosferu podgrijao komentar Vladimira Volkova, koji je napisao: "Čestitam na potpisu, nek je sa srećom brate, da se brzo uklopiš u novu sredinu i da zgaziš tamo''.

Kormilar ''crveno-plavih'' Branislav Krunić u obraćanju novinarima poručio je da od Vranješovog novog transfera – nema ništa.

''Društvene mreže u principu ne pratim, ali dobio sam tu informaciju koju ste vi rekli. Ono što ja znam jeste da je Stojan kapiten, lider ovog tima, da sebe samo vidi u Borcu, a i mi ga samo vidimo ovdje. Ima ugovor još dvije godine i u dogovoru je sa klubom da taj ugovor produži. O tome vam mogu detaljno Stojan, predsjednik kluba i direktor. Ljudi svašta mogu da pišu na društvenim mrežama, ali je sigurno da je član Borca i biće u narednom periodu, tako da oko toga ne treba da bude brige'', razjasnio je Krunić jučerašnju situaciju.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Portal MONDO pisao je juče o tradiciji duela Borca i Slobode u gradu na Vrbasu, ali i o strijelcima za banjalučkog premijerligaša. Statistika kaže – od 19 pogodaka Borca protiv Slobode u Vladike Platona 6, četiri je postigao Saša Kajkut, po čemu je lider.

''Sigurno je da su očekivanja velika, kao i pred svaku utakmicu koju Borac igra na Gradskom stadionu. Možemo da budemo zadovoljni odrađenim poslom u polusezoni iza nas i da nas je neko pitao prije početka polusezone da li želimo ovakvo stanje na tabeli pred posljednje jesenje kolo, objeručke bismo ga prihvatili. Moramo da budemo svjesni da smo odradili dosta dobar posao i mora se odati priznanje svima u klubu, igračima, stručnom štabu... Samo mi znamo kroz šta smo prošli. Sigurno je da želimo da polusezonu završimo na najbolji mogući način, odnosno da pobijedimo ali moramo da budemo svjesni da nam neće biti nimalo lako. Dolazi nam ekipa Slobode koja nas je porazila u prvom dijelu sezone i sigurno je da želimo da im se revanširamo za taj poraz. Igraju dosta čvrsto i agresivno, uz dosta kontakta, i moraćemo da budemo maksimalno spremni i motivisani da bismo ostvarili pobjedu.''

PREMIJER LIGA BiH – 19. kolo

Subota:

Zrinjski – Radnik (13.00)
Mladost – Čelik (13.00)
Tuzla siti – Široki Brijeg (13.00)
Zvijezda 09 – Sarajevo (13.00)
Željezničar – Velež (16.00)

Nedjelja:

Borac – Sloboda (15.00)

TABELA: Željezničar 35, Sarajevo 35, Borac 32, Tuzla siti 31, Radnik 29, Zrinjski 28, Široki Brijeg 27, Velež 22, Sloboda 17, Čelik 16, Mladost 14, Zvijezda 09 7.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC