• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Možda nismo bolje od Njemačke, ali imamo karakter i ne damo na sebe"

Autor mondo.rs

Dragana Cvijić blistala je od sreće poslije pobjede nad Njemačkom. Srpske rukometašice i selektor Ljubomir Obradović sa još većim samopouzdanjem čekaju duel sa Danskom.

 Dragana-Cvijic-Srbija-Njemacka-rukomet-Svjetsko-prvenstvo-sportske-vijesti Izvor: MN PRESS

Jedna od junakinja pobjede nad Njemačkom, Dragana Cvijić, istakla je osjećanje ponosi zbog igre protiv selekcije koja se borila za polufinale na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Ona je navela da je Srbija prije svega zbog velikog karaktera i dalje u igri za plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine.

"Presrećna sam, ovo je moja omiljena pobjeda u karijeri. Borile smo se do kraja, znale smo koliki je ulog, koliko znače dva boda. Izdržale smo, vjerovale smo da možemo da pobijedimo, iako je bilo padova u drugom poluvremenu. Snaga tima je danas pobijedila, preponosna sam, dale smo više od 100 odsto i zasluženo pobijedile", rekla je Cvijić.

Možda će vas zanimati

Rukometašice Srbije pobijedile su Njemačku sa 29:28, u drugom kolu druge faze takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Kumamotou. Cvijić je bila najefikasnija u srpskom timu sa sedam golova.

Srbija sada ima četiri boda na četvrtom mjestu, dok Njemačka na prvoj poziciji ima bod više.

"Pokazale smo ogroman karakter, to treba da nas krasi i samo zbog tog karaktera imamo četiri boda. Ne mogu da kažem da smo bolje od Njemačke, Koreje, Danske, ali ne damo na sebe i nećemo dati. Želimo Olimpijske igre više nego išta na svijetu. Sad smo opet u igri, ne znam kakav je rasplet, želimo da pobijedimo Dansku, da probamo da ih iznenadimo, da igramo našu igru. Ako možemo da ih prebijemo, da uzmemo dva boda, pa kako bude neka bude", rekla je Civijić.

Selektor Ljubomir Obradović, poslije pobjede protiv Nemačke, rekao je da je njegov tim odigrao tešku, ali dobru utakmicu.

"Bila je ovo jedna vrlo teška utakmica za obje reprezentacije. Njemačka je imala tri sata manje odmora od nas nakon juceračnjih utakmica. Pružili smo jednu dobru rukometnu predstavu. Ubijeđen sam, da smo imali dan odmora, da bi ova utakmica bila još veci spektakl", rekao je Obradović na konferenciji za medije poslije meča.

On je čestitao Njemicama na fer i korektnoj igria, a pohvalio je i svoje izabranice.

"Njemice su bile dobro vođene i juče i danas. Čestitam svojim djevojkama koje su dale sve od sebe da bi došle do ova dva boda. Imamo još po jednu utakmicu, dosta toga je u igri", istakao je Obradović.

Lijevi bek reprezentacije Srbije Marija Obradović najavila je borbu sa Dankinjama u sljedećem meču, koji se igra u srijedu od 10 sati.

"Čestitke Njemicama, pokazale su da imaju dobar tim koji se bori do kraja. Dobro smo otvorile utakmicu, borile smo se do kraja, nismo se predavale. Borićemo se i u narednoj utakmici sa Danskom", rekla je Obradović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC