• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo šta nas sve čeka od događaja u sportskoj 2020. godini

Autor Tanjug

Biće uzbudljivo...

Nova sportska 2020. godina biće u znaku Olimpijskih igara u Tokiju, gdje će srpski takmičari pokušati da nadmaše rekord od osam medalja sa prethodniih Igara u Rio de Žaneiru.

Najveći sportski događaj održava se od 24. jula do 9. avgusta, ali i mnogo prije toga srpske sportiste čekaju velike borba za vize, medalje i podvige. Krenimo redom...

Možda će vas zanimati

Godinu 5. januara otvara odbojkaška reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, na kvalifikacionom turniru u Berlinu za plasman na OI. Samo pobjednik ima mjesto u konkurenciji osam selekcija, među kojima su domaćin Njemačka, Francuska, Bugarska, Slovenija i drugi - jasno veliki ispit za "plavu četu" Slobodana Kovača.

Četiri dana kasnije, istina sa dosta manje ambicija, rukometaši učestvuju u Gracu na Evropskom prvenstvu u balkanskim sudarima sa Hrvatskom i Crnom Gorom, ali i Bjelorusijom. Jasno je i da bi odlazak u Beč u drugu fazu bio veliki uspjeh.

Na ovom EP debi na prvenstvima Starog kontinenta upisaće i rukometaši BiH.

Januar je rezervisan još za dva velika događaja i aduta Srba - vaterpolisti žele peto uzastopno zlato na kontinentalnom šampionatu u Budimpešti, a teniser Novak Đoković svoj osmi trofej na Australijan openu, s tim da turnir privodi kraju u februaru.

Drugi mjesec u godini takođe će biti veoma zanimljiv i "popunjen", uz Đokovića već prvog dana fudbaleri (futsal reprezentacija) u Nišu imaće spektakle protiv Ukrajine, Francuske i dominantne Španije u borbi za debitanski nastup na Svjetskom prvenstvu, koje se u septembru održava u Litvaniji.

Pored Niša i Beograd je domaćin velikog događaja, košarkašice se od 6. do 9. februara bore za mjesto na OI i očekuje se da uspješno prebrode prepreke u vidu SAD, Nigerije i Mozambika (potrebne dvije pobjede) kako bi u Japanu branile bronzu iz Rija.

Mart je mjesec odluke za fudbalere Srbije, jer igraju odlučujuće bitke za odlazak na EURO poslije dvije decenije, u grupi sa Engleskom, Hrvatskom i Češkom. Rival je Norveška u Oslu 26. marta i u slučaju slavlja "orlovi" će imati "zicer" u Beogradu protiv Izraela ili Škotske u finalu baraža.

Najmasovniji srpski sportski događaj - Beogradski maraton zakazan je mjesec dana kasnije - 26. aprila, a početkom maja je Evropsko prvenstvo u Pragu u džudou, pa u junu košarkaški spektakl u beogradskoj Štark areni.

Košarkaši Srbije, koji će samo četiri mjeseca kasnije krenuti sa novim selektorom Igorom Kokoškovim kvalifikacione "prozore" za EP, imaju zadatak da završe prvi na predolimpijskom turniru u konkurenciji Dominikane, Novog Zelanda, Italije, Portorika i Senegala.

Kraj maja i početak juna rezervisani su za Rolan Garos i pokušaj Novaka Đokovića da skine sa trona Rafela Nadala, potom slijedi Vimbldon, gdje srpski as brani trofej, ali ima i generalnu probu za Tokio i napad na olimpijsko zlato.

Ljeto prolazi prije svega u nadmetanju na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali je kraj avgusta rezervisan i za evropska prvenstva u atletici u Parizu i u veslanju na Bledu, plus US Open.

Time se okočava četvorogodišnji olimpijski ciklus i polako započinje novi sve do Pariza 2024, kada su naredne Igre...

Pored reprezentativnih aktivnosti očekuje nas i velika borba "vječitih rivala"Crvene zvezde i Partizana u fudbalu i košarci. Posebno će u centru pažnje biti sudar dvojice asova i trenera Dejana Stankovića i Sava Miloševića, već od prvog derbija 26. februara na stadionu "Rajko Mitić".

Tokom ljeta slijede uvijek atraktivne evropske kvalifikacije dva najbolja srpska fudbalska kluba, a vidjećemo i ko će još izboriti mjesto na međunarodnoj sceni uz Zvezdu i Partizan.

Ništa manje tenzije neće biti u košarci u periodu od kraja marta i početka aprila, u plej-ofu ABA lige za jedno mjesto u Evroligi, a dva mjeseca pre borbe za titulu najboljeg u Srbiji.

Dosta toga zanimljivog je pred srpskim sportistima i u 2020. godini, a mi im kao i uvijek želimo mnogo uspjeha!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC