• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispadanje u prvom kolu, 40 godina i želja da igra još: ''Bilo bi sjajno''

Autor mondo.rs

Venus Vilijams je poražena od Koko Gof, ali to, po svemu sudeći, nije kraj njene teniske karijere.

Koko Gof je odrastala maštajući da postane velika teniserka, kao sestre Vilijams. Gledala ih je i uživala u njihovim mečevima, a onda joj se pružila prilika da igra u istoj eri sa dve velike teniserke.

Dva puta je u karijeri, iako još nije napunila 16 godina, igrala protiv Venus Vilijams i uspela je oba puta da je savlada. Prethodni put na Vimbldonu, sada na Australijan openu. Ipak, to neće naterati na penziju stariju sestru Vilijams.

Možda će vas zanimati

Venus će u junu ove godine proslaviti 40. rođendan, ali se nada da će teniska karijera potrajati. Njoj je lepo, uživa na terenu i želela bi da igra i dalje.

''U idealnom svetu, stalno igram tenis. to je ono što volim. Ukoliko bi mi se pružila prilika da ponovo zaigram na ovom terenu, bilo bi to sjajno. To bi bila neverovatna šansa za mene.'', rekla je nekada najbolja na svetu.

Možda će Venus Vilijams nastupati i tokom sledeće sezone, odnosno odigrati još jedan Gren slem turnir u Australiji, ali je bitnije ono što će se desiti ovog leta. Po svemu sudeći, starija od dve sestre koje su godinama dominirale svetskim tenisom mašta o još jednoj uspešnoj priči sa Olimpijskih igara.

Venus Vilijams je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, a u paru sa sestrom osvojila tri zlata u dubl konkurenciji. Njih dve su bile fenomenalan tandem i na Gren slem turnirima, pa bi i u Tokiju mogle da naprave veliki rezultat.

Poslednji uspešni Gren slem rezultati u singl konkurenciji za Venus Vilijams datiraju još iz 2017. godine, kada je igrala dva finala i jedno polufinale na ovim turnirima. Za razliku od nje, mlađa sestra je i sada kandidat za ttiulu.

Serena će se u Australiji boriti za svoju 24. Gren slem titulu, a eventualna medalja u Tokiju bi i njoj bila peta u karijeri. Time bi pored svog imena upisala još argumenata u raspravama za najbolju teniserku svih vremena.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC