• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CNN: "Novak je želio da bude voljen kao rivali i ta želja mu se ispunila"

Autori mondo.rs Autori Tanjug

Ugledni američki mediji analizirao veliku pobjedu Novaka Đokovića u Australiji i kako je ispisao novu stranicu teniske istorije

 CNN: "Novak je želio da bude voljen kao rivali i ta želja mu se ispunila" Izvor: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Američki CNN je u tekstu o pobjedi najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića na Australijan Openu ocijenio da je Đoković, iako uznemiren i bolestan, uspio da osvoji turnir osmi put i tako kolege iz "velike trojke" dobije na jedan način.

"Jureći za Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom veći dio karijere, Đoković je postao prvi čovjek u Open eri koji je osvajao grend slemove u tri različite dekade tako što je pobijedio snažnog udarača Dominika Tima sa 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 u nezaboravnom finalu koje je trajalo tri sata i 59 minuta", prenio je CNN.

Možda će vas zanimati

 Kako se navodi, Đoković dodaje da nikada nije izgubio finale u Melburnu i sada ima 17 trofeja sa najvećih turnira, što ga je približilo Federeru i Nadalu.

"U ovoj fazi karijere, grend slemove najviše cenim. Oni su moj prioritet. Prije nego što sezona počne pokušavam da postavim formu za ove događaje, kako bih bio najbolji", rekao je srpski teniser.

CNN dodaje i da bi ovo finale moglo da se pamti i po sukobu Đokovića sa sudijom u drugom setu, kada ga je glavni arbitar opomenuo da pravi duge pauze pred serviranje, a zatim mu oduzeo prvi servis. Đoković je nakon toga potapšao sudiju po nozi dok je išao ka stolici i nakon što je sjeo rekao mu da je sada postao poznat.

Ipak, sudija ga nije kaznio zbog kontakta, čime je spriječio eskalaciju situacije.

Američki medij navodi i da najbolji teniser svijeta nije izgubio utakmicu od početka godine i podsjeća da je Srbija osvojila prvo izdanje ATP kupa, a Đoković dobio tada možda i najglasniju podršku otkako se bavi tenisom.

"Uvijek je i želio da bude voljen, Federer i Nadal mu u tome bježe, a želja mu se ispunila", prenio je CNN.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC