• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković: Čekali smo u redu za hljeb i mlijeko, to te učini JAČIM!

Autor mondo.rs

Novinari su poslije meča pitali Đokovića u čemu je razlika između njega, Federera i Nadala i načina na koji se snalaze u najtežim situacijama na terenu.

 Novak Đoković: Čekali smo u redu za hljeb i mlijeko, to te učini JAČIM! Izvor: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Novak Đoković osvojio je osmi put u karijeri Australijan open, došao do 17. grend slema u karijeri, a od ponedjeljka i do prvog mjesta na ATP listi.

Poslije iscrpljujućeg meča protiv Dominika Tima koji je trajao tačno četiri sata - proveo je još neko vrijeme na ceremoniji, dao je intervjue za televizije koje imaju ekskluzivna prava, a dugo je odgovarao i na pitanja novinara na konferenciji za medije.

Možda će vas zanimati


Objasnio je da ovu sezonu već može da smatra uspješnom, kao i da će tek poslije završetka karijere moći da sagleda šta je sve postigao, a posebno zanimljivo pitanje čuo je pred kraj "pressa".

Jednog od novinara zanimalo je kako to Federer, Nadal i on uspjevaju da uvijek pronađu snagu u najtežim momentima, pošto to očigledno ne uspjevaju igrači "nove generacije", kao i da uporedi taj segment igre kod sve trojice.

"Teško je pričati u ime Rafe i Rodžera, imam veliko poštovanje za njih, tako da mogu samo u svoje ime da pričam", kazao je Novak i objasnio u čemu smatra da je razlika:

"Mi smo
odrasli u različitim okolnostima, imali smo drugačije djetinjstvo. Moje djetinjstvo je bilo tokom nekoliko rata u Srbiji u devedesetim godinama prošlog vijeka. I to tokom embarga. Teška vremena, morali ste da čekate u redu za hljeb, mlijeko i vodu, a te stvari te načine jačim i gladnim uspjeha, šta god da odabereš da se bavite u životu".

Novak Đoković, koji je potpisao i srpsku zastavu nakon pobjede u Australiji, kazao je da baš iz našeg naroda izvlači najveću snagu.

"To je vjerovatno bio moj izvor snage. Težak život i okolnosti u mojoj porodici i u mom narodu. Kada se vratim na to, uvijek me to motiviše da još jače radim. To je vjerovatno razlog zbog kojeg pokušavam uvijek da izvučem mentalnu snagu i dodatno gorivo da prevaziđem sve izazove koji stoje ispred mene", objasnio je najbolji srpski sportista svih vremena.

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC