• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija dobila rivale u Dejvis kupu, Zimonjić vjeruje u prolaz

Autor Pavle Knežević

Ostalo je još mnogo vremena do novembra i turnira u Madridu, ali se već zna ključ

 Dejvis kup 2020- Grupa F - Srbija Njemačka Austrija  Izvor: MN PRESS

ATP tenis je zaustavljen na šest nedelja, ali sport nije sasvim zaustavljen, pošto je u Londonu održan žrijeb za finalni turnir Svjetske grupe Dejvis kupa 2020.

Srbija će, voljom žrijeba, igrati u novembru u grupi F protiv Njemačke i Austrije.

Možda će vas zanimati

 Finalni turnir je na programu od 23. do 29. novembra u čuvenom teniskom centru "kaha mahika" u Madridu gdje će se za "salataru" boriti 18 ekipa.


Dejvis kup selekcija Srbije prije žrijeba nominovana je za šestog nosioca i smeštena je u Grupu F u okviru koje će se voljom žrijeba boriti sa reprezentacijama Njemačke i Austrije.

"Koliko se ja sećam nikada nismo igrali protiv Njemačke i Austrije i ovo će biti prvi put. Mnogo toga će zavisiti od sastava u kojima će sve reprezentacije učestvovati. Kako kod nas veliku razliku pravi to da li igra Novak (Đoković), tako će i za Njemačku praviti veliku razliku da li igra Saša Zverev, odnosno da li će kod Austrijanaca igrati Dominik Tim", rekao je selektor Nenad Zimonjić poslije žrijeba.

Do Dejvis kup turnira u Madridu ostalo je više od osam mjeseci, mnogo može da se promijeni do tada, ali Zimonjić zna da Srbija nije dobila lake protivnike, ali i ističe:

"Na ovakvom takmičenju nema lakih protivnika. Sigurno će najvažnije biti u kakvom sastavu mi budemo učestvovali, da li će svi igrači biti na raspolaganju i u kakvoj formi će biti. Ako budemo kompletni, mislim da smo u dobroj poziciji da se plasiramo dalje, a poslije ćemo vidjeti kako će i šta biti, uvijek je prvi zadatak proći ovo grupno takmičenje", rekao je Zimonjić.

Pobjednik Grupe F u nokaut fazi (četvrtfinalu) igraće protiv jedne od dvije drugoplasirane ekipe iz Grupe C.

Pobjednik ovog četvrtfinala u polufinalu snage će odmjeriti sa pobjednikom iz susreta: pobjednik Grupe A i jedne od dvije drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena.

Svih 18 selekcija podijeljene su u šest grupa po tri ekipe.

Pobjednici svake grupe i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena plasiraće se u nokaut fazu. Na žrijebu je bilo šest nosilaca. Prvi i drugi nosioci su finalisti Svjetske grupe 2020. dok su preostala četiri određena na osnovu nove rang liste.

Prvih šest nosioca ujedno čine i nosioce grupa, a to su: Grupa A Španija (šampion 2019), Grupa B Kanada (finalista 2019), Grupa C Francuska, Grupa D Hrvatska, Grupa E SAD, Grupa F Srbija.

Žrijeb:

Grupa A: Španija, Rusija, Ekvador

Grupa B: Kanada, Kazahstan, Švedska

Grupa C: Francuska, Velika Britanija, Češka

Grupa D: Hrvatska, Australija, Mađarska

Grupa E: SAD, Italija, Kolumbija

Grupa F: Srbija, Njemačka, Austrija

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC