• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voziće se Tur de Frans?

Autor mondo.rs

Francuzi nisu odustali od biciklističke trke.

 Biciklizam-trka-Tur-de-Frans-ce-se-ipak-voziti-2020-godine Izvor: Chris Graythen/Getty Images Europe, Getty Images/Chris Graythen

Iako je sport otkazan u gotovo cijelom svijetu, Francuzi razmatraju u kojim okolnostima bi biciklistička trka oko njihove zemlje mogla da bude održana. I možda su blizu rješenja.

Francuska ministarka sporta Roksana Marasineanu otkrila je da postoji mogućnost da se Tur de Frans ipak vozi, ali bez prisustva navijača. To bi bio ogroman udarac za trku, koja bi se ipak održala.

Možda će vas zanimati

Trka koja je trebalo da bude na programu između 27. juna i 19. jula je neizvjesna, jer su gotovo sva sportska takmičenja otkazana. Korona virus je zaustavio takmičenja u raznim sportovima i širom svijeta, ali ministarka sporta Francuske smatra drugačije.

''Imamo zabranu posjetilaca na ostalim sportskim događajima. Ali, postoji vrijeme da se stvari promijene. Još je rano da procijenimo, imamo sada bitnije stvari. Treba da usmjerimo našu energiju na bitnija pitanja'', rekla je ona.

Već su promijenjeni termini Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva u fudbalu, kao i mnogih fudbalskih, košarkaških i ragbi mečeva, najpopularnijih sportova u Francuskoj. Već je otkazana trka oko Italije (9-31 maj), dok trka oko Španije tek treba da donese odluku.

''Dobra stvar kod biciklizma je što on ne zavisi od prodatih karata, kao ostali sportovi. To ide u prilog održavanju trke'', zaključila je ministarka.

Tur de Frans je imao samo dvije pauze u svojoj bogatoj istoriji. Zbog svjetskih ratova se ukupno nije vozilo 11 godina, ali zanimljivo da se vozilo 1940. godine, kada je Drugi svjetski rat već uveliko bio u toku.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC