• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sutra odluka o završetku odbojkaške Premijer lige BiH?

Autor mondo.ba/Fena

Odbojkaški savez BiH jedan je od rijetkih koji, u jeku pandemije koronavirusa, nije donio nikakvu odluku o prvenstvu

 Odluka o završetku odbojka Premijer liga BiH koronavirus Izvor: MONDO

Zbog pandemije virusa korona krovna evropska odbojkaška kuća (CEV) do 15. juna odgodila je sva međunarodna takmičenja.

Shodno ovoj odluci i aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, u 36 evropskih država prekinuta su takmičenja i proglašeni šampioni, a Odbojkaški savez BiH je među rijetkim savezima zemalja koji još nisu donijeli odluku o završetku ili nastavku prvenstva.

Možda će vas zanimati

"U Federaciji BiH okončano je prvenstvo i proglašeni su prvaci u svim ligama prema trenutnom stanju na tabelama. Odbojkaški savez BiH još nije donio odluku jer članovi Upravnog odbora iz RS smatraju da prvenstvo treba da se nastavi, ali zbog pandemije koronavirusa niko ne može reći kada će to biti moguće. Ako je 36 evropskih asocijacija prekinulo prvenstvo i proglasilo prvake, čudno je da se takva odluka u BiH ne može donijeti", rekao je u razgovoru za Fenu predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić.

Podsjetio je da je iz kancelarije OSBiH još prije desetak dana članovima UO upućen dopis kojim je traženo da se izjasne: da se prvenstvo završi, a prvacima proglase trenutni lideri prvenstva, Gacko u ženskoj i Kakanj 78 u muškoj konkurenciji, ili da predlože način i vrijeme okončanje šampionata.

"Odluka je trebalo da se donese prošlog ponedjeljka, ali su članovi UO OSBiH iz RS tražili prolongiranje odluke do petka. Sutra ćemo održati telefonsku sjednicu UO i nadam se da ćemo razriješiti sve dileme. Međutim, ako se ni sutra ne bude mogla donijeti odluka o završetku prvenstva i proglašenju Gacka i Kaknja 78 prvacima, onda će se ponuditi izjašnjavanje o prijedlogu da nijedan naš klub ne ide u Evropu", naveo je predsjednik OSBiH.

Dodaje da u ovom trenutku niko ne može da garantuje šta će se događati s koronavirusom, što znači da niko ne može predvidjeti kada će se moći nastaviti prvenstvo. Inače, prema kalendaru OSBiH sezona zvanično završava 15. juna.

Fatić kaže da su svi članovi UO iz Federacije BiH saglasni sa završetkom sezone i prijedlogom da se prvacima proglase trenutni lideri prvenstva, Gacko i Kakanj 78.

Navodi, takođe, da "članovima UO iz RS RS smeta što bi se na ovaj način titule "odrekli" najtrofejniji bh. klubovi, Bimal Jedinstvo i Mladost, oba iz Brčkog".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC