• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

E, stvarno si idiot! Suspenzija zbog videa promocije nasilja nad ženama!

Autor Pavle Knežević

Sonders kaže da se šalio, ali trebalo bi da zna bolje

 E, stvarno si idiot! Suspenzija zbog videa promocije nasilja nad ženama! Izvor: Guliver, Jayne Kamin-Oncea/Getty Images North America

Bili Džo Sonders suspendovan je potpuno iz boksa pošto je snimio video u kome deluje kao da promoviše porodično nasilje, iako je rekao da je u pitanju šala, a potom se ponizno izvinio.

Šampion supersrednje kategorije u WBO verziji dobio je obaveštenje od Britanskog borda za kontrolu boksa da je suspendovan do sledećeg saslušanja.

Možda će vas zanimati

"Britanski bord za kontrlu boksa (BBBC) razmotrio je komentare koje je Bili Džo Sonders izneo na društvenim mrežama. Suspendovali smo njegovu boksersku licencu do saslušanja zbog nesportskog ponašanja. Vreme i mesto saslušanja biće objavljeni čim bude bilo moguće", navodi se u saopštenju.

Ovo bi mogao da bude veliki udarac za Sondersa, koji je bio u pregovorima sa najvećom zvezdom svetskog boksa Saulom Alvarezom, ali sad…

A šta je uradio Sonders?

Tokom epidemije snimio je kratki video, koji, naravno, nećete ovde videti, a koji se brzo proširio društvenim mrežama u kome pokazuje kako u džak udara desni direkt, pa levi kroše.

"Hteo sam da napravim mali video za vas tate, očeve, ako imate devojke itd. Ovaj Kovid-19 je postao vrlo ozbiljan i svi smo izolovani. Ako vam vaša žena nešto pridikuje, a vi pokušavate da budete strpljivi, mirni, hladne glave, ali posle šestog dana ste spremni da eksplodirate", pričao je Sonders "mrtav 'ladan".

A onda nastavio:

"Odjednom ide na vas, bljuje otrov u vaše lice, spremna da kaže nešto, možda ste ostavili sudove neoprane, ne znate šta ste uradili da je naljutite. I kako dolazi i de na vas, pukne vam film, samo budite bezbedni sa rukama. Kako prilazi, udarite je u bradu. U tom trenutku će možda da joj bljesne pred očima i pitaće se šta se desilo. Ne zna šta se dešava, ali vi se samo spustite u kolenu i dokrajčite je. To bi trebalo da je dovoljno", pričao je Sonders.

Kao da ne zna bolje i kao da je "pao s Marsa".

Usledila je prava lavina u Ujedinjenom Kraljevstvu, a bokser je rekao da su pretili smrću njegovoj deci. Sondersov menadžer Edi Hern nazvao je klip "idiotskim".

"Bio sam užasnut. Toliko je idiotski i nervirajuće. Znam Bilija jako dobro. On je stvarno dobar klinac sa dobrim srcem, radi mnogo za zajednicu i za dobrotvorne organizacije, ali povremeno radi glupe stvari", ispričao je Hern.

Zajednica u pitanju su inače Irski Putnici, koje u na Britanskim ostrvima zovu "Cigani" (Gypsies), iako nemaju nikakve veze sa Romima.

Sonders je odličan i blizak prijatelj sa šampionom teške kategorije Tajsonom Fjurijem, koji je pre četiri i po godine praktično oteran sa javne scene u Britaniji zbog svojih izjava o braku i porodici.

Bokser se javno izvinio, rekavši da nikada ne bi odobrio nasilje u porodici.


"Kada bih video da muškarac dira zemlju, razbio bih ga na komade. Imam ćerku i ako bi je muškarac prstom dodirnuo, ne bi se dobro završilo. Izvinjavam se bilo kojoj ženi koju sam uvredio. Ostanite blagosloveni", napisao je Sonders.

Nakon što to nije bilo dovoljno, izdao je opširnije saopštenje, u kome se navodi da stvarno nije razmišljao kako bi njegov video mogao da bude protumačen, kao i da mu ni na kraj pameti nije bilo da bi neko mogao bukvalno da ga shvati.

Šta reći?

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC