• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Projekat OK BiH: Forum bh. sportista, učestvuju Tuka, Pezer, Džumhur...

Autor mondo.ba, agencije

Onlajn Forum počeo je danas, a trajaće do petka

 Olimpijski komitet BiH forum sportista Izvor: FENA/OK BiH

Danas je u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH počeo onlajn Forum sportista sa preko 40 učesnika, među kojima su aktuelni stipendisti OK BiH te eminentni sportisti poput Amela Tuke, Larise Cerić, Damira Džumhura, Razije Mujanović, Samira Avdića, Mesuda Pezera, Elvedine Muzaferije i drugi.

Možda će vas zanimati

"U vrijeme pandemije korona virusa onlajn Forum je jedan od načina da budemo zajedno, a da poštujeme mjere koje su izrekli nadležni organi. Forum ima za cilj edukaciju te aktivaciju i motivaciju sportista za trening, razmjenu iskustava o načinima treniranja tokom pandemije, kao i uvezivanje sportista kako bi podijelili svoja iskustva i raspravljali o zajedničkim problemima s kojima se susreću", rekao je Izet Rađo, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH.

Prvi čovjek OK BiH dodao da je ovaj forum značajan i za Olimpijski komitet BiH, zbog poruka i preporuka koje ovakva vrsta aktivnosti može da ima za širu javnost.

"Preporuke vrhunskih sportista  poslužiće nam kao idealna baza za diskusiju sa nadležnim ministarstvima i međunarodnim sportskim organizacijama. Forum će takođe poslužiti i za podizanje svijesti o edukacijskim projektima koje OK BiH realizuje u cilju jačanja vještina sportista za karijeru nakon aktivne sportske karijere", pojasnio je Rađo.

Na Forumu su, kao predavači, danas učešće uzeli Mirsada Hukić, specijalista mikrobiologije, koja je govorila o sportu i pandemiji COVID 19 i  Dragana Olujić, magistar nutricionizma, koja je pojasnila trendove u sportskoj prehrani.

Učesnici su se zahvalili OK BiH na organizaciji Foruma, a atletičar Amel Tuka, kazao je kako je i sam, kao i ostali učesnici, već nakon prvog predavanja stekao korisna saznanja te da se raduje nastavku Foruma, koji će trajati do 24. aprila ove godine, saopštio je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC