• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Fetel opet u Red Bulu? Teško!"

Autor Beta

Sa njima je osvojio četiri šampionske titule ali je mala vjerovatnoća da će se vratiti nakon što je izvjesno da napušta Ferari

 Direktor-Red-Bula-nece-se-Sebastijan-Fetel-vratiti-u-Red-Bul Izvor: Guliver/Getty Images/Charles Coates, Charles Coates/Getty Images Europe

Odmah po objavljivanju te informacije počele su spekulacije gdje će Nijemac nastaviti karijeru. Pominje se Meklaren, ali i Red Bul sa kojim je Fetel osvojio četiri šampionske titule.

Ipak, direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da je malo vjerovatno da će se to dogoditi.

Možda će vas zanimati

Red Bul ima do 2023. godine ugovor sa Maksom Verstapenom, koji je ostvario osam pobjeda sa ekipom, a prošle sezone dobro se pokazao mladi vozač Aleks Albon.

"Imamo višegodišnji ugovor sa Maksom, a mislim da Aleks dobro radi svoj posao. Imamo dobru dinamiku u ekipi, a iskustvo nam pokazuje da dva alfa mužjaka ne mogu dobro da napreduju. Sebastijan je i dalje veoma konkurentan pa mislim da ne bi bilo pogodno da imamo dijve alfe. Zadovoljni smo vozačima koje imamo. Siguran sam da mu ne nedostaju opcije, ali ona koju je izabrao nije uspjela za njega u Ferariju", naveo je Horner.

Fetel je sa Red Bulom osvojio četiri šampionske titule (2010, 2011, 2012, 2013), a zatim je otišao u Ferari u kome nije uspio da ponovi prethodni uspjeh.

On je ostvario 14 pobjeda u italijanskom timu i dva puta završio šampionat na drugom mjestu.

Horner je odlično upoznao njemačkog vozača jer je usko sarađivao sa njim u Red Bulu kada je i postao najmlađi šampion u istoriji Formule 1.

"On je principijelan čovjek, siguran sam da je dugo razmišljao o tome da napusti Ferari i morate da poštujete njegovu odluku. Ne znam šta će sada da radi. Ali, kao što sam rekao, on ima veliki integritet, principe i bilo da nastavi sa trkanjem ili ne nastavi, postigao je zaista mnogo u Formuli 1. Četiri šampionske titule, on je jedan od najuspješnijih vozača svih vremena", naveo je Horner.

On nije htio da spekuliše o tome da li će možda na kraju sezone završiti karijeru u Formuli 1.

"On je relativno mlad, u ranim tridesetim godinama je, ako odluči da ostane, biće i dalje konkurentan. To je samo njegova odluka".

Sezona u Formuli 1 nije počela zbog pandemije korona virusa. Čelni ljudi tog takmičenja nadaju se da bi to moglo da se dogodi u julu, i to u Austriji.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC