• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obrt: Fetel je želio da ostane u Ferariju, ali...

Autor Mirjana Šegan

... četvorostruki šampion Formule 1 i italijanski tim ipak se nisu dogovorili, pa je izvjesno da će na kraju sezone napustiti ekipu

 Sebastijan-Fetel-napusta-Ferari-na-kraju-2020 Izvor: Guliver/Getty Images/Charles Coates, Charles Coates/Getty Images Europe

Prije manje od mjesec dana, dok su vozači Formule 1 na prinudnoj pauzi zbog korone virusa, vozač Ferarija Sebastijan Fetel izjavio je da nema dilemu oko toga da li će i po isteku ugovora na kraju sezone ostati u toj ekipi.

Fetel je tada rekao da želi da produži ugovor.

"Jasno sam to poručio prošli put kada smo razgovarali. To je bilo na predstavljanju bolida. Kakav će to ugovor biti? Onakav kakav će zadovoljiti i mene i ekipu. U pogledu trajanja obično sam u prošlosti potpisivao na tri godine", naveo je četvorostruki šampion F1.

Možda će vas zanimati

Ipak, stvari su se u međuvremenu malo promijenile.

Nijemac će sudeći po novim informacijama ipak na kraju 2020. napustiti italijanski tim, prenosi "Autosport".

Pravi razlozi zbog čega je donio takvu odluku nisu poznati, ali se spekuliše da sa Ferarijem ipak nije uspio da se dogovori oko plate i uslova, odnosno dužine ugovora.

Ukoliko Fetel ne produži saradnju sa Ferarijem, moglo bi doći do ozbiljnih promjena u ekipama. Naime, na njegovo mjesto bi onda mogao da dođe Karlos Sainc iz Meklarena, a u ekipu Meklarena Danijel Rikardo iz Renoa, koji je već nekoliko puta isticao da nije zadovoljan u tom timu. On je već 2018. pregovarao sa Meklarenom, ali nije došlo do saradnje.

Pominje se da bi opcija za Meklaren mogao da bude i Fetel, ali je sve to na "dugačkom štapu", a kao najcrnja opcija u igri je da završi F1 karijeru.

Fetel je u ekipu Ferarija stigao 2015. godine nakon što je osvojio četiri titule šampiona Formule 1 sa Red Bulom. U italijanskom timu nije uspio da ponovi taj podvig, a najbliži je bio 2017. i 2018. kada je osvajao drugu poziciju.

Ferari je ranije osigurao saradnju sa drugim vozačem Šarlom Leklerom do kraja 2024. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC