• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TSS je spreman: Niz profesionalnih turnira, širom Srbije - pa masters!

Autor Dušan Ninković

Vratiće se tenis, možda i brže nego što se u prvi mah očekivalo.

 Teniski-savez-Srbije-pokrece-turnire-Masters-u-Srbiji-profesionalni-teniseri Izvor: Guliver/Getty images/Paul Kane, Paul Kane/Getty Images AsiaPac

ITF i Tennis Europe su doneli odluku da se početak takmičenja na međunarodnim turnirima u svim konkurencijama koje ove dve teniske organizacije pokrivaju (profesionalni turniri za muškarce i žene kao i juniorski turniri u konkurencijama od 12 do 18 godina) odlažu do 31. jula 2020.

Do tada, sigurno, neće biti nikakvih teniskih aktivnosti na profesionalnom nivou, ali je TSS napravio plan za povratak sporta. Kako bi se srpski teniseri što lakše i što brže uključili u turnirske aktivnosti, domaći savez će pokrenuti niz turnira!

Možda će vas zanimati

Radna grupa koju je formirao Predsednik Teniskog saveza Srbije u saradnji sa Stručnim i Takmičarskim odborom donela je mere koje bi trebalo da našim igračima omogući da prevaziđu situaciju u kojoj se sada nalaze. Prepoznati su problemi sa kojima će se igrači suočiti u narednom periodu i savez će pokušati da im pomogne.

Zbog toga je odlučeno da se u 2020. promoviše serija profesionalnih turnira sa novčanim nagradama pod nazivom TSS TOUR.

U konkurenciji seniora od 30. maja 2020. startuje serija od šest turnira koji će se igrati za novčane nagrade. Fond nagrada za muškarce iznosi 2.550,00 evra, za žene 1.835,00 evra.

Žreb za glavni turnir biće 28, a za kvalifikacije 64 igrača. Osam najboljih igrača u obe konkurencije nastupaće na Mastersu koji će se igrati od 14. do 16. avgusta 2020. na terenima Teniskog centra Novak.

Pored seniora TSS će organizovati i seriju ciklusnih turnira (tri turnira i Masters) u konkurencijama od 12 do 18 godina. I ova serija turnira kreće od 30. maja 2020. dok je Masters za ove cikluse predviđen od 17. do 19. jula 2020.

TSS želi da organizacijom ovih turnira omogući igračima kvalitetne mečeve, te da spremni dočekaju nastavak teniske sezone. U Savezu očekuju da će ovi turnri privući veliki broj kvalitetnih igrača i podići kvalitet domaćih takmičenja.

Teniski savez Srbije će pratiti odluke koje donose ITF i Tennis Europe i u slučaju da dođe do novog odlaganja početka takmičenja reagovaće organizacijom turnira i za taj period.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC